A24.com.tr » yaşam » Amerika Merkezli Globtec Investment LLC, Türkiye'de 300 Milyon Dolarlık Yatırım Programı Başlattı

Amerika Merkezli Globtec Investment LLC, Türkiye'de 300 Milyon Dolarlık Yatırım Programı Başlattı

Amerika Merkezli Globtec Investment LLC, Türkiye'de 300 Milyon Dolarlık Yatırım Programı Başlattı

Globtec liderliğinde oluşturulan konsorsiyum, Makine, Madencilik ve Turizm sektörlerine odaklı olarak, Türk şirketlerine yatırım amaçlı büyük çaplı bir girişim başlattı.

 Girişimin amacı, şirketlerin uluslararası piyasalara erişimlerini genişletmek ve global ticari bağlantılar kazandırmak suretiyle, Türk şirketlerine sermaye girişi sağlamaktır.
Yenilikçi altyapı ve finans projelerinin lider global yatırımcılarından biri olan Globtec Investment Group, 2019 için başlıca yatırım programının, Türk şirketlerine yönelik olduğunu duyurdu. Girişim ile birlikte Türk şirketlerinin ihtiyaç duydukları gelişim sermayesine erişimleri sağlanmış olacaktır.

Globtec Başkanı & CEO’su Murat Karabay’ın açıkladığı yatırım stratejisine göre, “Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan oluşan V4 ülkelerine yönelik 170 milyon dolarlık yatırım planımızın paralelinde ilerleyen bir program.” Globtec, uluslararası piyasalarda rekabet edebilmeleri için yeterli likiditeye erişimlerini kolaylaştırmak suretiyle, Türkiye’nin ihracatının önemli ölçüde güçlenmesine yardımcı olmayı hedeflemektedir. Ayrıca Türk şirketlerinin bu girişim çerçevesinde daha sağlıklı bir büyüme fırsatı oluşturmayı umduklarını” ifade etti.
Globtec'in programının, Türkiye’deki işletmelere ciddi bir itici güç sağlaması bekleniyor. Dünya çapında faiz oranları yükseliş trendi gösterirken, büyük uluslararası yatırımcılar gelişen pazarlardan geri çekilmekteler. Buna bir de Türk Lirasının değeri ve ithalat rakamlarının ihracat rakamlarının üzerinde seyrettiği ticaret dengesizliği eklendiğinde, Türk şirketleri sermaye ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekmektedirler.
Globtec, Türkiye’yi fırsatlarla dolu bir piyasa olarak değerlendirmektedir. “Temelde veriler hiç de ürkütücü değil, daha ziyade bir moral ve algı mücadelesi söz konusu,” diyor Sayın Karabay. “Gelişen piyasaların 20 yıl evveline nazaran daha güçlü ve dayanıklı bir finansal pozisyonda olduklarını ve bu süreçte global finansal sistemin çok daha istikrarlı bir hale geldiğini aklımızdan çıkartmamamız gerektiğini “ vurgulamaktadır Globtec yönetim kurulu başkanı.

Globtec tarafından Türkiye piyasası için geliştirilen etkin finansal ürünler ile bir yandan kredi riski azalırken, bir yandan da kredi kullanıcısının sermayeye maksimum erişimini sağlamadadır. Yenilikçi finansal ürünler ile piyasaya şeffaflık, güven ve sağlam risk yönetimi pratiklerinin yerleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu anlamda Türkiye için özellikle CDS sözleşmeleri ile güçlü bir model oluşturulacaktır. Bugün CDS sözleşmelerinin global tutarı 110 trilyon doların üzerindedir.

Globtec an itibariyle potansiyel program yararlanıcıları ile görüşmelere başlamıştır. Şubat 2019 tarihinden itibaren ise uygun görülen şirketlerle müzakerelere başlayacaktır. Karabay’a göre, “Bu program, Globtec Investment Group’un bölgeye, bilhassa da Türkiye’ye sarsılmaz güvenimizin bir sonucudur. Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi olarak küresel iş dinamikleri içinde hak ettiği noktaya en kısa süre içerisinde gelecektir, bunun için yatırımlarımıza ve projelerimize hızla devam edeceğiz”.

Globtec Investment Group Hakkında
Globtec Investment Group, dünyadaki gelişmekte olan pazarların ve Türkiye’nin yatırım olanaklarını uluslararası pazara sunmak suretiyle 2005 yılında kurulmuştur. ABD merkezli bir şirket olarak kaydettiği hızlı büyüme ve gelişmenin ardından, şirket, Teknoloji, Gayrimenkul ve Yeşil Enerji dâhil, yüksek performanslı endüstrilerde ve yenilikçi şirketlere yatırım olanaklarının tespitine odaklanmış bulunmaktadır.
Globtec, gücünü uluslararası yatırım camiasında başarılı işlere imza atmış sağlam ve deneyimli bir yönetim ekibinden almaktadır. Bölgesel sermaye piyasalarını genişleten ve büyüten yatırımcı-merkezli çözümler ve yüksek profilli projeler geliştirmektedir.
Merkezi Washington, D.C.’de yerleşik Globtec’in Frankfurt/Main ve Bükreş ofisleri bulunmaktadır. Şirket, bunların yanı sıra dünyanın birçok bölgesinde, temsilciliklere, iş ortaklarına ve yatırımcılara sahiptir.

YORUMLAR
  2018 Oscar Ödüllerini kazananlar belli oldu (İşte 90. Akademi Ödüllerini kazananların listesi)
2018 Oscar Ödüllerini kazananlar belli oldu (İşte 90. Akademi Ödüllerini kazananların listesi)