A24.com.tr » ekonomi » Altın rekor kırdı

Altın rekor kırdı

Altın rekor kırdı

Piyasalardan son dakika bilgileri. Altın fiyatları, dakikalar içinde yükselişe geçti ve 2.5 TL 'den fazla değer kazanarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Gram ve çeyrek altın fırladı.

Gram ve çeyrek altında art arda rekorlar geliyor. Koronavirüs nedeniyle olağanüstü hareketlilik gösteren piyasalarda döviz ve altın tırmanışta.

BİR REKOR DAHDA GELDİ

Sabah saatlerinde 383 ile rekor seviyesye yükselen gram altın , son dakikalarda hızlı şekilde 2 TL daha değer kazandı ve 385.51 TL 'ye kadar çıktı. İşte gram altın fiyatında yaşanan değişim.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomiye etkilerinin beklenenden sert gerçekleşeceğine ilişkin tahminlerin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini kaydetti.

ALTIN ONS FİYATI

Sabah saatlerinde 1722 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı şu sıralar 1730 dolar 'dan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın da , gram altının yükselmesi ile birlikte bir rekor daha kırdı. 620 TL 'ye alınan çeyrek altın , 625 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Singapur'da Phillip Futures Pte emtia kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, "ABD dolarının güçlü seyri altında kâr satışlarını getirdi," dedi ve "Altın bir çok defa yukarı yönlü bir faktör olan kötü ABD verilerinden etkilenmedi. Ancak pandemi sarı metal ve hisse senetleri ilişkisinde olağanüstü durumlara yol açtı. Wall Street'teki güçlü satışlar, hisse senetleri ve diğer piyasalardaki kayıpları kapatmak için yatırımcıların altında satış yapmalarına neden oldu. Riskten kaçınma eğiliminin arttığı bir ortamda, yatırımcılar portföylerinde Hazine tahvili hariç diğer yatırımları kısıyor. Son yılların en yüksek seviyelerine çıkan altın fiyatları, kâr satışları için kolay bir hedef" şeklinde görüş bildirdi.

DOLAR REKOR KIRDI

Dolar kuru ise 7 TL 'ye doğru gidiyor. Dolar kuru, son 1.5 yılın en yüksek seviyesi olan 6.92 TL seviyesine kadar yükseldi. 

YORUMLAR
  Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti
Time Dergisi 2017'nin en iyi karakterleri seçti