A24.com.tr » dünya » Almanya'da akıllı cihazlar çocuklara yasaklanıyor

Almanya'da akıllı cihazlar çocuklara yasaklanıyor

Almanya'da akıllı cihazlar çocuklara yasaklanıyor

Çocuklar için üretilen akıllı cihazlara bir dizi kısıtlama getiren Alman hükümeti, internete bağlanan oyuncakların ardından akıllı saatleri de çocuklara yasakladı.

Çocuk güvenliğini ön planda tutan Alman hükümeti, çocukların akıllı cihaz kullanımına son dönemde getirdiği kısıtlamalarla gündemde.

AKILLI CİHAZLAR ÇOCUKLARI TEHDİT Mİ EDİYOR?

Almanya telekomünikasyon düzenleyicisi Federal Network Agency, çocuklar için akıllı saatlerin yasaklandığını duyurdu. Yeni akıllı saat satışlarına yasak getirilmesinin yanı sıra tüm ebeveynler, çocuklarının artık bu saatleri kullanmaması konusunda uyarıldı. Ajansın başkanı Jochen Homann, bir uygulama aracılığıyla yetkisiz erişim kurularak çocukların bulunduğu ortamın dinlenebileceğini belirtti.

Çocuklara yönelik elektronik cihazlar ve akıllı oyuncaklar son günlere güvenlik endişeleri ile daha sık gündeme gelmeye başladı. Çocuk oyuncağı üreticisi olan VTech 2015 yılında, 6.4 milyon müşterinin verilerinin yanı sıra çocuk fotoğrafları ve sohbet günlüklerinin açığa çıktığını duyurmuştu. İnternet bağlantılı bir oyuncak ayı üreticisi de müşterilerin verilerini yanlış yönetmesi sonucu çevrimiçi erişilebilir hale gelmişti. Daha sonra bu bilgiler hackerlar tarafından fidye için alınmıştı. Ayrıca, çocuklara yönelik uygulamalar ve web siteleri bulunan birkaç şirket, ebeveynler tarafından dava edildi. Çocuklardan yasadışı olarak bilgi toplayan bu şirketlere finansal cezalar verildi. 

YORUMLAR
  Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı
Minik Alperen'i ölüme götüren skandalın görüntüleri ortaya çıktı