A24.com.tr » eğitim » ALES 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Kayıtlar devam ediyor mu?

ALES 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Kayıtlar devam ediyor mu?

ALES 2018 başvuruları nereden nasıl yapılır? Kayıtlar devam ediyor mu?

19 Eylül tarihinde başlayan ALES/3 sınav kayıtlarının nasıl ve nereden yapılacağı merak ediliyor. İşte ALES başvuru kılavuzu ve merak edilen bilgiler.

ALES/3 başvuruları alınmaya başlandı. 27 Eylül tarihinde sona erecek başvurular hakkında merak edilen bütün detayları ve bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

ALES/3 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ALES/2 başvurularını kaçıran adaylar, ALES/3 başvuruları için arayışa geçti. ÖSYM tarafından uygulanan ALES/3 başvuruları 19 Eylül - 27 Eylül 2018 tarihleri arasında alınacak. ALES/3 sınav tarihi ise 18 Kasım 2018 olarak belirlendi.

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 150 dakika
SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES/3 (SONBAHAR) GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL (Sınav ücreti aynı gün ödenir.)

BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2018-ALES Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır. Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM
tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

YORUMLAR
  Yeni sezonda hangi ünlü isim, hangi dizide yer alacak?
Yeni sezonda hangi ünlü isim, hangi dizide yer alacak?