A24.com.tr » politika » AK Parti'de deprem! İl başkanları istifa etti

AK Parti'de deprem! İl başkanları istifa etti

AK Parti'de deprem! İl başkanları istifa etti

AK Parti'de pek çok il başkanının değiştirileceğinin açıklanmasından sonra peş peşe istifa kararları geldi. Amasya ve Kütahya'dan sonra AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de görevinden ayrıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in "İstifalar olacak" açıklamasının ardından 2 il başkanı istifa etti.

Akşam saatlerinde gelen son dakika haberi Manisa siyasetinde bomba etkisi yarattı. İddialara göre AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli görevinden istifa etti. Mersinli’nin Genel Merkez ile yaptığı görüşmede görevden alınmak yerine istifa etmesine izin verilmesini rica ettiği öne sürüldü. AKP’li kaynaklar, resmî açıklamanın yarın yapılacağını söyledi.

Manisa, AKP kanadından son dakika gelen istifa haberiyle sarsıldı. AKP Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’nin görevinden istifa ettiği öne sürüldü.

“GÖREVDEN ALMAYIN, İSTİFA EDEYİM” İDDİASI

AKP Genel Merkezi’nin Manisa İl Başkanı Berk Mersinli’yi görevden alacağı, ancak Mersinli’nin yaptığı görüşmelerde istifa etmesine izin verilmesini istediği iddia edildi.

RESMİ AÇIKLAMA YARIN

Öte yandan AKP’li kaynaklardan alınan bilgiye göre Berk Mersinli’nin resmî istifa açıklamasını yarın yapacağı öğrenildi.

MERSİNLİ DÖNEMİNDE NELER OLDU

Berk Mersinli, 2017 yılında AKP Manisa İl Başkanlığı koltuğuna oturdu. Mersinli’nin döneminde Başkanlık Sistemi Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri ile 31 Mart Yerel Seçimleri yapıldı.

Son dönemlerde AKP’li bazı milletvekilleriyle sıkıntı yaşadığı konuşulan Mersinli’nin döneminde yönetiminden bazı isimlerle alakalı haberler basına yansımış ve AKP Manisa İl Başkanlığı için sıkıntılı süreçler yaşanmıştı.

KÜTAHYA'DAN DA İSTİFA GELDİ

AK Parti Kütahya İl Başkanı Çetinbaş, yaptığı yazılı açıklamayla görevini bıraktığını duyurdu.

Çetinbaş açıklamasında "Genel merkez teşkilat başkanımız Sayın Erkan Kandemir ile yapmış olduğum görüşme sonucu bugün itibariyle il başkanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Yapmış olduğum bu görevi ömrüm boyunca onurla taşıyacağımı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın istikametinden ayrılmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkınızı helal ediniz. Baki selam ve muhabbetle" ifadelerine yer verdi.

2 İSİM DAHA İSTİFA ETMİŞTİ

Amasya AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek ve Amasya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in açıklamalarında sonra istifa etmişti

YORUMLAR
  İşte şehitlerin kimlikleri...
İşte şehitlerin kimlikleri...