A24.com.tr » yaşam » Afrin'den Kilis'e roket saldırısı, 1 kişi yaralandı

Afrin'den Kilis'e roket saldırısı, 1 kişi yaralandı

Afrin'den Kilis'e roket saldırısı, 1 kişi yaralandı

TSK'nın Afrin operasyonuna başlamasının ardından bölgedeki terör örgütü YPG mevzilerinden Kilis'e 4 roket mermisi düştü. Saldırıda 2 ev ve dükkan hasar görürken 1 kişi yaralandı.

Afrin harekatının ardından terör örgütü YPG, Suriye tarafından Kilis'e 4 roket mermisi gönderdi. Saldırıda ölen olmazken, 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Roketlerin isabet ettiği 4 binada hasar oluştu.

Öte yandan Kilis Valiliği tarafından alınan karar ile Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde ve bazı sınır mahallerinde vatandaşların korunması için özel güvenlik bölgesi oluşturuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüttüğü Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden gece saatlerinde peş peşe ateşlenen 4 roket mermisi, Kilis’e düştü.

Mermiler, Ekrem Çetin Mahallesi’ndeki 2 ev ile 2 işyerine isabet ederek patladı.

Saldırıda henüz ismi öğrenilemeyen bir kadın yaralanırken, patlamayla birlikte iki katlı evde yangın çıktı.

Ev ve işyerlerinin camları kırılırken, park halindeki araçlarda da hasar meydana geldi.

Saldırının ardından bölgeye itfaiye, sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi.

Yaralı kadın, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülürken, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

FIRTINALAR MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ

Saldırının ardından sınır hattında konuşlu topçu birlikleri, mermilerin geldiği terör örgütü mevzilerini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Tam isabetle vurulan hedeflerin imha edildiği belirtildi.

‘KORKMUYORUZ BURADAYIZ’

Olayın ardından güvenlik güçleri, olası yeni bir saldırıya karşın bölgedeki vatandaşları uzaklaştırarak önlem almak istedi.

Mahalle sakinlerinden Zeki Temir, art arda patlamalarla uyandıklarını belirterek, “Uyuyorduk, 3 patlama oldu. Yatarken herkes korkudan kaçtı. Büyük bir korku var ama korkmuyoruz buradayız. Allah’a şükür yaralımız yok” dedi.


VALİ: 1 YARALIMIZ VAR

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara ile birlikte roketlerin atıldığı mahallede inceleme yapıp, güvenlik görevlilerinden bilgi aldı.

“Arkadaşlar herhangi bir can kaybımız yok şükür. Herhangi bir can kaybımız yok, bir yaralımız var. Her yeri dolaştık. Eve isabet edip, yangın çıkmış, itfaiyemiz yangını söndürmüş. Can kaybımız yok. Allah tekrardan esirgesin. Ne gerekiyorsa, biz de yapacağız. Bize 1 tane atana, biz 100 tane atacağız. Merak etmeyin. Bize yapılan hiçbir tehdide, saldırıya boyun eğecek değiliz. Ülkemizin de devletimizin de kararı budur. Sivil insanların üzerine bomba yağdırmaya kalkanlar, mutlaka cezasını görecek.”

Öte yandan Kilis Valiliği tarafından alınan karar ile Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde ve bazı sınır mahallerinde Zeytindalı Harekâtı'na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızın korunması için özel güvenlik bölgesi oluşturuldu. 15 gün sürecek olan özel güvenlik bölgesi uygulamasında bu bölgeye girişin kolluk kuvvelerinin iznine bağlı olduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, ” ‘Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, muhtemel terör olaylarının önlenmesi, örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, kamu güvenliği ve esenliğinin korunması maksatlarıyla, Kilis ili Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde bulunan Akçabağlar, Demirışık, Doğançay, Tahtalı, Duruca, Beşenli Köyü Aşağı ve Yamaç mezraları, Hacipoğlu, Süngütepe, Kocabeyli, Saatli, Güneşli, Mağaracık, Çalkaya, Bulamaçlı, Gözkaya, Gülbaba, Çerçili, Hisarköy, Deliosman köylerinde ve kırsalında, (Kilis-Islahiye Karayolunun Kilis İl Sınırından Öncüpınar Sınır Kapısına kadar olan kısmının Güneybatı istikametindeki, karayolu ile sınır hattı arasında kalan bölge), Zeytindalı Harekâtı'na karşı olası terörist eylemlerden doğabilecek zararlardan vatandaşlarımızı korumak ve söz konusu terörist faaliyetlere karşı gerçekleştirilebilecek önleme harekatlarının selâmeti bakımından, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu EK-Madde 32/A'sına göre, 20 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 24.00'dan itibaren 03 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 17.00'a kadar olmak üzere (15) gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Söz konusu bölgede yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde belirtilen süre içerisinde özel güvenlik bölgesine giriş kolluk makamlarınca verilmiş izinler dışında yasaklanmıştır” denildi. 

YORUMLAR
  Evlerini terk etmeyerek büyük sorunlara yol açan inatçı ev sahipleri!
Evlerini terk etmeyerek büyük sorunlara yol açan inatçı ev sahipleri!