A24.com.tr » yaşam » Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler meslekten ihraç edildi

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler meslekten ihraç edildi

Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler meslekten ihraç edildi

FETÖ'den aranan firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimlerin meslekten ihraç edildiği öğrenildi..

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, FETÖ’den aranan firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimler için kararını verdi. Buna göre Köksal Çelik ve Çetin Sönmez ile Şemdinli iddianamesini yazan Ferhat Sarıkaya’yı meslekten ihraç edildi.

Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Öksüz, Savcı Cihan Ergün’e verdiği ifadede, Ankara’ya tarla bakmaya geldiğini öne sürmüştü. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Öksüz, Hâkim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Savcılığın yaptığı itirazı değerlendiren Hâkim Çetin Sönmez de başvuruyu reddetmişti. Öksüz 21 dakika kaldığı Sincan’daki adliyeden çıkıp, kayıplara karışmıştı.

İLK KUMPASI O KURDU

Ferhat Sarıkaya ise, TSK'ya yönelik kurulan ilk kumpasa ilişkin iddianameyi yazan savcı olarak biliniyordu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Umut Kitabevine bomba atılmasıyla ilgili iddianameye imza atan Sarıkaya, 15 Temmuz sonrası açığa alınmış ve FETÖ ile ilişkilerini itiraf etmişti. HSK 2. Dairesi Sarıkaya'nın da meslekten ihracına karar verdi.

YORUMLAR
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar