A24.com.tr » yaşam » Adana'da HTŞ operasyonu: 13 gözaltı

Adana'da HTŞ operasyonu: 13 gözaltı

Adana'da HTŞ operasyonu: 13 gözaltı

Suriye'de El Kaide bağlantılı terör örgütü Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) üyesi olduğu iddia edilen 13 şüpheli şahıs, Adana'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Türkiye'de bir ilk niteliğinde operasyon gerçekleştirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah HTŞ’nin hücre yapılanmasının bulunduğu tespit edilen adreslere gitti.

Örgüte lojistik destek sağlıyorlarmış

İHA’nın haberine göre, aralarında özel harekatçaların da bulunduğu 300 polisle ekipler Adana merkezli Ankara ve İstanbul’da 18 adrese eş zamanlı olarak baskın düzenledi. Baskında Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fukara-Der) Genel Başkanı Hasan Süslü ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı.

Hasan Süslü’nün HTŞ’ye elaman temin ettiği, para, yiyecek, kıyafet ve yedek parça temin eden organizasyonun başı olduğu öne sürülüyor.

HTŞ El Nusra’nın devamı

HTŞ, El Kaide’nin Suriye iç savaşı için kurduğu El Nusra örgütünün lider kadrosu tarafından kurulmuştu. El Nusra, Suriye’de yeni ittifaklar kurduktan sonra HTŞ adı altında faaliyetlerini yürütüyordu. HTŞ, son günlerde İdlib’de Türkiye destekli muhalif örgütlerle çatışmış ve vilayetin büyük bölümünde hakimiyeti ele geçirmişti.

Son çatışmalarda diğer gruplara üstünlük sağladılar

HTŞ’nin Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi mutabakatı uyarınca ‘silahsızlandırılmış‘ olarak sınıflandırılan bölgeden çıkarılması gerekiyordu. Ancak son çatışmaların yaşandığı bu bölgede halen HTŞ’nin var olması anlaşmanın uygulanmasının sıkıntılı noktalarından birini oluşturuyor.

YORUMLAR
  10 kişiden sadece bir kişinin tüm soruları çözdüğü basit ama karmaşık gözüken matematik testi...
10 kişiden sadece bir kişinin tüm soruları çözdüğü basit ama karmaşık gözüken matematik testi...