A24.com.tr » » Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Adalet Bakanlığı, 2017 yılının Haziran ayında 10 bin personel alımı yapacak. Adaylar, 3 Haziran'da ÖSYM'nin yapacağı sınavdan sonra işe alınabilecek. İlk etapta 2 bin 750 kişi göreve başlayacak.

Binlerce memuru adayını yakından ilgilendiren iş fırsatlarından biri de Adalet Bakanlığında. Bakanlık bı yıl 10 bin perasonel alacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2017 yılında hakim ve savcı ile adliye personeli alımı yapılacağını açıklamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 2017 yılında birçok hakim ve savcı alacağını duyurmuştu.Merakla beklenen alımlar ile ilgili ortaya çıkan haberlerde 6250 hakim ve savcının alınacağı bilgileri gelirken en az 3500 hakimin aşamalı olarak alınacağı bilgileri haberlerde yer aldı. Sınav ve mülakat süreçlerinden sonra hakim ve savcıların atamaları gerçekleşeceği iddia edilirken işleyiş ise şu şekilde olacak, ÖSYM’nin yaptığı sınavdan başarılı olan adaylar yazılı sınavın ardından sözlü mülakata girecek, sözlü mülakattan yeterli puan alan 3500 savcı ve hakim göreve başlayacak.

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alımını ne zaman yapacak ?

Alımlar 3 Haziranda ÖSYM’nin yaptığı sınavlardan sonra alınacak.İlk olarak sınavdan sonra 2750 hakim ve savcı göreve başlatılacak. Adayların 2000 bin tanesi hukuk fakültesi mezunlarından olurken 750 hakim ve savcı adayı ise avukatlar arasından alınacak.İlk aşamada ortaya çıkan sayılar bu kadarken yıl sonuna doğru bir başka alımın daha olacağı bir bu kadarda 2017 yılının son aylarında olacağı bilgileri yer aldı.

10 BİNDEN FAZLA HAKİM VE SAVCI

Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcı başta olmak üzere bu yıl içerisinde 10 binden fazla personel alımı yapılması planlanıyor. 3500 hakim ve savcı alımına ilişkin sınav süreci devam ederken, 3 haziranda ÖSYM tarafından yapılacak sınavla ilave 2750 hakim ve savcı alımı daha yapılacak.

3 BİN İNFAZ KORUMA MEMURU

Bakanlık 810 icra katibi alımına ilişkin ilana çıkarken, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman erbaşlıktan ayrılanlar arasından 3000 infaz koruma memuru alımına ilişkin sınav süreçlerinin tamamlandığı ve atamalarının yakında yapılacağı belirtildi.

EN AZ 5 BİN ZABIT KATİBİ

Ayrıca Bakanlığın, adliyelerin zabit katibi ve mübaşir ihtiyacını gidermek için yıl içerisinde en az 5 bin zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför alımı alım yapmayı planladığı belirtildi.  

YORUMLAR
  İletişim problemine drone'lu çözüm
İletişim problemine drone'lu çözüm