A24.com.tr » yaşam » Adalet Bakanlığı 1600 hakim ve savcı adayı ilanı başvuru ve şartları

Adalet Bakanlığı 1600 hakim ve savcı adayı ilanı başvuru ve şartları

Adalet Bakanlığı 1600 hakim ve savcı adayı ilanı başvuru ve şartları

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 1600 kişilik boş kadro ile hakim ve savcı adayı alımı yapılacağı belirtildi. 1600 haim ve savcı adayı başvuru şartları nelerdir?

 Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan tarafından yapılan açıklamalara göre 1600 Hakim ve Savcı Adayı alımı yapılacaktı. Söz konusu ilana başvuru yapmak isteyen adaylar büyük heyecanla ilanı beklerken az itibari ile yapılan duyuruya göre ilan yayımlandı. Söz konusu Adalet Bakanlığı alım ilanı resmi olarak yayımlanmış olup adaylara başvuru şartları ve başvuru bilgileri ile birlikte tüm detaylar başvuru kılavuzunda belirtildi.

Adalet Bakanının katıldığı programda yaptığı 1600 Hakim ve Savcı Alınacak açıklamalarına ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

İlgili ilan Devlet personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup adaylar başvuru kılavuzunu inceleyebilirler. İşin Olsa ekibi olarak sizlere yayımlanan ilan hakkında bilgiler vereceğiz.

1600 HAKİM VE SAVCI ADAYI ALINACAK!

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, 2018 dönemi için oluşan boşluğa göre ve ihtiyaç doğrultusunda Bakanlık tarafında yapılacak yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 100 idari yargı hâkim adayı, 1000 adlî yargı hâkim ve savcı adayı ve 500 avukatlık mesleğinden hâkim ve savcı adayı olmak üzere toplamda 1600 kişi alınacak. Söz konusu bu kadroların dereceleri 9-5 olarak belirtilmiştir. Buna göre yazılı yarışma sınavları ÖSYM tarafından 29 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamamk, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak davranışlarda bulunmamış olmak, Hakimlik ve Savcılık görevlerini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, gibi genel niteliler aranır.

Özel olarak ise, Adli Yargı hakim ve Savcı adayı pozisyonları için yapılacak sınavın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak ve Avukat pozisyonu için ise Ocak ayı itibari ile 45 yaşını doldurmamış olmak ve Avukatlık mesleğini en az 3 yıl fiilen yapmış olmak, Adli yargı - Avukatlık adli yargı adayları için, Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve onaylı olan Yurtdışı veya yurtiçi yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alım ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 08 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmeketdir. Başvurular ÖSYM tarafından elektronik ortamda https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen Sınav Ücretinide yatırmaları gereklidir.

Sınav ücreti; 1 sınava katılan adaylar için 180,00 TL, 2 sınava katılan adaylar için 270,00 TL, 3 sınava katılan adaylar için 360,00 TL’dir.

Yayımlanan başvu kılavuzunu inceleyerek daha detaylı bilgi alabilir ve sınav hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi almak için

YORUMLAR
  Ünlü oyuncu Çocuklar Duymasın'a geri döndü
Ünlü oyuncu Çocuklar Duymasın'a geri döndü