A24.com.tr » eğitim » Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL 9-10 Aralık 2017 vize sonuçları

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL 9-10 Aralık 2017 vize sonuçları

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL 9-10 Aralık 2017 vize sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 9-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen Açıköğretim Lisesi birinci dönem vize sınavlarının sonuçları merak konusu oldu. Peki AÖL vize sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Açıköğretim Lisesi (AÖL) 1'inci dönem vize sınavları 9-10 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınavda ter döken binlerce aday, vize sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki tarih belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

9-10 Aralık 2017 AÖL sonuçları açıklandığı anda sonuçlar http://aol.meb.gov.tr/ adresinden eş zamanlı olarakta sorgulayabilirsiniz. Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi.

Açık Öğretim Liseleri Mobil Uygulaması, uygulama marketlerdeki yerini aldı. Öğrencilerimiz Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sisteminde yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama üzerinde de yapabileceklerdir.

Mobil Uygulama ile öğrencilerimiz;

Kendilerine gelen mesajları takip edebilecek,
Dönem Bilgilerini görebilecek,
Ders ve Kredi Bilgilerini öğrenebilecek,
Ders Seçim İşlemlerini yapabilecek,
Sınav Giriş Yeri ve Sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTI

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

MEZUNİYET BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.

Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)

"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencilerin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir. 

YORUMLAR
  Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar
Instagram fenomeni Türk kadın pilotlar