A24.com.tr » dünya » ABD'den Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

ABD'den Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

ABD'den Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

ABD'nin papaz Brunson'ın serbest bırakılması yönündeki ısrarı sürüyor. Başkan Yardımcısı Mike Pence, yaptığı açıklamada, "Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemelidir." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Mike Pence, papaz Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklama Türkiye'de "küstahça" olarak değerlendirildi. ABD basınının karşısnıa geçen Pence,  "Rahip Brunson masum bir adam adalet onun serbest bırakılmasını istiyor. Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, rahip Brunson krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye, Trump'ın kararlılığını test etmemeli" dedi.

"TÜRKİYE, TRUMP'IN KARARLILIĞINI TEST ETMEMELİ"

İşte Pence'in sosyal medyadan yaptığı açıklamalar:

Rahip Brunson Türkiye'de tutuklu masum bir insan ve hukuk kurallarına göre serbest kalması gerekir. Türkiye, Başkan Trump'ın kararlılığını test etmemeli. Trump, yurt dışında haksız yere tutuklanan Amerikalılar'ın Amerika'ya, eve dönmeleri konusunda kararlı.

"BRUNSON'UN SERBEST KALMASI İÇİN DUA ETMELİYİZ"

Başkan ve ben, Rahip Brunson'un serbest kalması ve ailesine, arkadaşlarına ve Amerika'daki kilisesine dönmesi konusunda kararlı olmaya devam edeceğiz. Her Amerikalı Rahip Brunson ve eşi Noreen için, inançlı Brunson'un eve dönmesi için dua etmeli. 

YORUMLAR
  İstanbullu Gelin dizisinde Defne Samyeli’nin etek şovunu gördünüz mü?
İstanbullu Gelin dizisinde Defne Samyeli’nin etek şovunu gördünüz mü?