A24.com.tr » dünya » ABD'den İran'a karşı B-52 hamlesi...

ABD'den İran'a karşı B-52 hamlesi...

ABD'den İran'a karşı B-52 hamlesi...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ortadoğu’da konuşlandırılan Amerikan askerleri için tehdit olarak gördüğü İran’a karşılık vermek için bölgeye B-52 bombardıman uçakları gönderecek.

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, bölgeye gönderilecek ilave askeri gücün içinde B-52 bombardıman uçaklarının da olacağını açıkladı. Amerikan ordusu kaynakları, bölgeye ilk etapta 4 adet uzun menzilli nükleer bomba da taşıyabilen B-52 savaş uçağı gönderileceğini, ancak bunun sayısının ihtiyaç halinde artırılabileceğini belirtiyor.

BÖLGEDE GERİLİM ARTIYOR
ABD’nin şu anda bölgede B-1 bombardıman uçakları bulunuyor. CENTCOM Sözcüsü Bill Urban, daha önce yaptığı bir açıklamada, ''USS Abraham Lincoln'' Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile bir bombardıman görev grubunun Orta Doğu’ya sevk edileceğini duyurmuştu.

Urban, “Merkez Kuvvetler Komutanlığı, son zamanlarda İran ve İran destekli güçlerin bölgedeki ABD askerlerine yönelik saldırı hazırlığında olduğuna dair açık emareler görmesi üzerine kuvvet talebinde bulundu.” açıklamasında bulunmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak’taki Amerikan askerinin güvenliği ve İran ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere dün Bağdat'a beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirmişti.

YORUMLAR
  2017'nin en iyi fotoğrafları
2017'nin en iyi fotoğrafları