A24.com.tr » dünya » ABD Senatosu, Kaşıkçı cinayetinden Selman'ı sorumlu tuttu

ABD Senatosu, Kaşıkçı cinayetinden Selman'ı sorumlu tuttu

ABD Senatosu, Kaşıkçı cinayetinden Selman'ı sorumlu tuttu

ABD Senatosu'na Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yasa tasarısı sunuldu. Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman sorumlu tutuldu. Sorumluların hesap vermesi istendi.

ABD Senatosu'nda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yasa tasarısı sunuldu. Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman sorumlu tutulurken, sorumluların hesap vermesi istendi.

CİNAYETİN SORUMLULARI HESAP VERECEK

ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker, Cemal Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Selman'ı sorumlu tutan bir yasa tasarını Senato Genel Kurulu'na sunacaklarını açıkladı. Yasa tasarısında cinayetin sorumlularının da hesap vermesi çağrısında bulunuluyor.

EN AZ 9 SİYASETÇİ TASARIYA ORTAK OLDU

Cumhuriyetçi Parti'den en az dokuz siyasetçinin tasarıya ortak olduğu bildiriliyor. Cumhuriyetçilerin Senato'daki lideri Mitch McConnell da bu isimler arasında yer alıyor. Söz konusu yasa tasarısının Senato'da oylanması bekleniyor.

Ancak tasarının öncelikle ABD Temsilciler Meclisi'nden geçerek Başkan Donald Trump'a sunulması gerekli.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan 2 Ekim'den beri kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan bir kavgada öldüğünü açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) ise Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edildi. Son bir yıldır Washington Post gazetesinde köşe yazan Kaşıkçı, Suud ailesini çok yakından tanıyan ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman başta olmak üzere yeni yönetimini sık sık eleştiren yazılarıyla tanınan bir isim.

Farklı ülkelerde düzenlenen konferanslara katılan Kaşıkçı, Arap dünyasının en fazla ihtiyaç duyduğu şeyin ifade özgürlüğü olduğunu dile getiriyordu. Kaşıkçı'nın Suudi yönetimini eleştirmesi onu hedefe oturtmuştu. 

YORUMLAR
  Vatanım Sensin dizisinin 43. bölümünde Azize ailesine kavuşuyor!
Vatanım Sensin dizisinin 43. bölümünde Azize ailesine kavuşuyor!