A24.com.tr » yaşam » ABD konsolosluk çalışanı Mete Cantürk serbest!

ABD konsolosluk çalışanı Mete Cantürk serbest!

ABD konsolosluk çalışanı Mete Cantürk serbest!

Ev hapsinde tutulan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk serbest kaldı.

FETÖ soruşturması kapsamında yargılandığı davada ev hapsinde tutulan ABD Başkonsolosluğu güvenlik şef yardımcısı Mete Cantürk serbest bırakıldı. 

FETÖ’cülerle yoğun irtibat

Cantürk’ün 2008-2017 yılları arasında irtibatlı olduğu isimler arasında kritik pozisyonlarda görev alan FETÖ şüphelileri bulunuyor. İçlerinde eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay da var.

Cantürk’ün irtibatı tespit edilen kişilerden bazıları şöyle: Tahşiye kumpasında rol alan “Nakkaş” kod isimli eski Emniyet Müdürü Bayram Özbek, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, eski İstanbul TEM Şube Müdürü Ömer Köse ve Yurt Atayün, eski İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız, eski Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürü Zeki Bulut, eski Emniyet Müdürü Zeki Taşkın, eski Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, 15 Temmuz darbe girişiminde tankın içinden çıkan eski Emniyet Müdürü Mithat Aynacı, MHP’ye kurulan kaset kumpasında rol alan TARKİM Havacılık şirketinin patronu İbrahim Faruk Bayındır ve Balyoz davasının hâkimi Murat Üründü.

Eşi Bank Asya’ya yatırmış

Cantürk’e sorgusunda bu isimlerle olan irtibatı soruldu. Cantürk konsoloslukta çalışırken bu isimlerin o dönem memur olarak görev yaptıkları savunmasında bulundu. Cantürk’e eşinin Bank Asya’daki hesabında 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası hesap artışıyla ilgili de sorular yöneltildi. Cantürk bu soruya, eşine babasından para geldiğini, evine en yakın bankanın Bank Asya olmasından dolayı eşinin parayı bu bankaya yatırdığı savunmasında bulundu.

YORUMLAR
  Lotodan çıkan parayı estetiğe yatıran kadın 'insanlıktan' çıktı
Lotodan çıkan parayı estetiğe yatıran kadın 'insanlıktan' çıktı