A24.com.tr » yaşam » 374 KD (Kısa Dönem) 99/1 Uzun Dönem Askerlik yeri sorgulama - Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

374 KD (Kısa Dönem) 99/1 Uzun Dönem Askerlik yeri sorgulama - Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

374 KD (Kısa Dönem) 99/1 Uzun Dönem Askerlik yeri sorgulama - Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Askere gidecek olanlar son hazırlıklarını yaparken 374 KD (Kısa Dönem) ve 99/1 Uzun Dönem şubat celbi askerlik yerleri açıkandı mı, askerlik yerinin ne zaman açıklanacak?

 Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Askere gidecek olan 374 KD (Kısa Dönem) ve 99/1 Uzun Dönem şubat celbi için geri sayım devam ediyor.

Her lisans mezunu sıklıkla yedek subay olup olmayacağını da sormaktadır. Yani bana yedek subaylık çıkar mı çıkmaz mı şu bölüm mezunuyum diye sorular her celp dönemi öncesi yükümlüler tarafından merak edilmektedir. Kimlerin yedek subay olacağı kimlerin yedek subay seçileceği gönüllülük esasına göre TSK'nın ihtiyacına göre belirlenmektedir. Bir aöf mezunu da yedek subay olabilir veyahut bir makine mühendisine de yedek subaylık çıkabilir. Ancak hiç kimse öncesinden yedek subaylığın kendisine çıkıp çıkmadığını bilemez. Zira sistem tarafından o anki ihtiyaca göre belirlenmektedir. Bir de belirli dönemlerde yedek subay ihtiyacının daha fazla olduğuna ilişkin bir tevatür vardır. Bu da doğru değildir. Ancak 15 temmuz sürecinden sonra TSK daki subay ihraçlarından dolayı ihtiyacın arttığı da bir gerçektir.

İLGİLİ HABER Askere giderken neler alınmalı - Askerlik için gerekli malzemeler 2018 Askere giderken neler alınmalı - Askerlik için gerekli malzemeler 2018


374.Kısa Dönem Askerlik Yeri Ne Zaman Belli Olur?
374 Kd şubat celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri ve usta birlikleri yukarıda da zikrettiğimiz gibi 18 Ocak 2019 10:30'ta açıklanacaktır. Ayrıca bu tarihte yedek subay aday adayı olan kısa dönemlerin de yedek subay olarak uzun dönem askerlik mi yapacağı yoksa kısa dönem olarak mı askerlik yapacağı açıklanacaktır.

374.Kısa Dönem Ne Zaman Askere Alınacağı Açıklanak?
Askerlik yerleri açıklandıktan sonra sizin A grubu mu yoksa B grubu mu olduğunuz yazacaktır. %90 A grubu kalan %10 B grubu çıkmaktadır.

- A grubu çıkacaklar 3-8 Şubat 2018 tarihleri arasında acemi birliklerine teslim olacaklardır.

- B grubu çıkacaklar Mart ayının ilk iki haftasında teslim olacaklardır.

 

YORUMLAR
  Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin
Sıcak havalarda hararet gideren 8 besin