A24.com.tr » sağlık » 29 Ekimde hastaneler açık mı - 29 Ekimde Sağlık ocakları çalışıyor mu?

29 Ekimde hastaneler açık mı - 29 Ekimde Sağlık ocakları çalışıyor mu?

29 Ekimde hastaneler açık mı - 29 Ekimde Sağlık ocakları çalışıyor mu?

Cumhuriyetimizin kuruluş günü 29 ekimde birçok kurum tatil yaparken vatandaşlar hastaneler ve sağlık ocaklarının açık olup olmadığını merak ediyor. 29 Ekimde hastaneler sağlık ocakları açık mı?

 Hastalıkla cebelleşen birçok kişi 29 ekim pazartesi günü şifa bulabilmek için hastanelere gitmek istiyor. Peki 29 ekim pazartesi hastaneler açık mı, 29 ekimde sağlık ocakları çalışıyor mu?

29 Ekim'de hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler tatil mi? 29 Ekim her yıl Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta Cumhriet Bayramı olarak kutlanıyor. 29 Ekim resmi tatildir. Bu nedenle vatandaşlar tarafından merak edilen konulardan biri de 29 Ekim'de hastaneler başta olmak üzere resmi kurumlar tatil olacak mı? Bu konu hakkındaki merak edilen her şeyi haberimizde bulabilir hangi kurumların tatil olduğunu öğrenebilirsiniz.

29 EKİM'DE HASTANELER TATİL Mİ?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı milli bayram olduğu için resmi tatildir. 29 Ekim tarihi bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olması nedeniyle tüm özel ve resmi okullar tatil olmuştur. Yine dershaneler, ilkokullar, liseler, ortaokullar, üniversiteler resmi tatil sebebi ile kapalıdırlar. 29 Ekim'de tüm devlet daireleri yani kamu daireleri aksi bir durum belirtilmedikçe resmi tatil dolayısı ile kapalıdır. Ayrıca bankaların şubeleri ve genel müdürlükleri resmi tatil nedeniye kapalı olacaktır.

29 EKİM HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI, KAPALI MI?
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim tarihinde yine hastanelerin poliklinikleri de kapalıdır. Ancak hiçbir resmi tatil gününde veya milli bayram gününde hastanelerin acil servisleri kapalı olmaz. Yine bu günde eczaneler kapalıdır. Ancak nöbetçi eczaneler bu tarihlerde de çalışmaktadırlar. Bu sebepten il veya ilçenizdeki nöbetçi eczaneden ilaçlarınızı veya diğer ihtiyaçlarını alabilirsiniz.

29 EKİM NOTERLER AÇIK MI?
29 Ekim tarihinde Pazartesi günü resmi tatil sebebi ile noterler kapalı olacaklardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla hatırlatılacak. Okulların yanı sıra evler ve iş yerlerinin balkonlarında da Türk Bayrağı dalgalanacak. Okullarda organize edilecek etkinliklerde ise cumhuriyet ruhunu yansıtan şiirler okunacak.

 

YORUMLAR
  Çin'de çekilen akıllara zarar fotoğraf kareleri....
Çin'de çekilen akıllara zarar fotoğraf kareleri....