A24.com.tr » şans oyunları » 2019 Milli Piyango çekilişi hangi kanalda saat kaçta? Ne zaman başlayacak? Nasıl canlı izlenir?

2019 Milli Piyango çekilişi hangi kanalda saat kaçta? Ne zaman başlayacak? Nasıl canlı izlenir?

2019 Milli Piyango çekilişi hangi kanalda saat kaçta? Ne zaman başlayacak? Nasıl canlı izlenir?

Milli Piyango çekilişi için heyecanlı bekleyiş sona eriyor.Kazanan numaraların belli olmasına saatler kala heyecan seviyesi üst seviyelere çıkmış durumda.

 Milli Piyango çekilişi hangi kanalda saat kaçta? Yılbaşının olmazsa olmazları arasında bulunan Milli Piyango büyük ikramiye çekilişi için heyecanlı bekleyiş sürüyor.Artık büyük çekilişe sayılı saatler kala vatandaşlar canlı yayını takip etmek için araştırma yapmaya başlıyor.70 bin TL'lik büyük ödülün sahibini bulacağı gece büyük ilgi olması bekleniyor.Sayısal makinelerde yeni yılın yeni bilet açılışının yapılabilmesi için prosedür icabı 15.00'de başlayan Milli Piyango 2019 yılbaşı özel çekilişinde açıklanan sonuçları haberimizden canlı öğrenebilirsiniz. Peki 2019 Milli Piyango çekilişi hangi kanalda saat kaçta? Detaylar...

Milli Piyango Yılbaşı özel çekilişi bu akşam çekilecek.

70 Milyon TL'lik büyük ikramiyenin yanı sıra 1 adet 7 milyon lira, 10 adet 1 milyon lira, 30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek.

ÇEKİLİŞ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, HANGİ KANALDA CANLI YAYINLANACAK?

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinin saat 15.00'te başlayacağını duyurdu.

Milli Piyango İdaresi'nden yapılan açıklamada, 31 Aralık 2018 yılbaşı özel çekilişinin Anıttepe binası çekiliş salonunda saat 15.00'te başlayacağı belirtilerek şöyle denildi:

"70 milyon TL tutarındaki büyük ikramiye ile 7 milyon TL ve 2 adet amorti numaralarının çekilişleri 20.00-20.30 saatleri arasında yapılacaktır. Saat 15.00'den itibaren basın mensuplarımız çekilişimize katılarak görüntü alabilecekler. Yılbaşı özel çekilişimiz bütün çekilişlerimizde olduğu gibi halkımıza açık olarak çekiliş heyeti ve noter gözetiminde gerçekleştirilecek olup çekilişimize tüm halkımız davetlidir."

SAHTE BİLET NASIL ANLAŞILIR?

Satın alınan Milli Piyango biletinin arka yüzünde bulunan ve bileti satan bayinin mührünün kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar kâğıdın pürüzsüz olması gerektiğini ifade ediyor.

El ile kontrol edildiğinde Milli Piyango biletinin ön yüzünde bulunan rakamların kabarık olması gerektiğini dile getiren uzmanlar kâğıdın ışığa tutulduğu takdirde gizli bir şekilde bulunan MP ibaresinin ortaya çıkacağını söylüyor.

Biletin sol alt bölümünde bulunan güvenlik numarası ve ultraviyole ışıkta görülen mavi yeşil renklerin de yine biletin sahte olup olmadığını ortaya çıkardığı dile getiriliyor.

MİLLİ PİYANGO

Millî Piyango, Türkiye'de Millî Piyango İdaresi tarafından düzenlenen, bastırılmış numaralı biletlerin satılarak, adet ve tutarları önceden belirlenmiş ikramiyeleri kazanacak numaraların belirli günde çekilecek kura ile saptanması esasına dayanan şans oyunudur. Türkiye'de piyango çekilişleri, her ayın 9, 19 ve 29'uncu günleri yapılır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir, örneğin her yıl 31 Aralık gecesi yılbaşı özel çekilişi yapılır.

24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

MİLLİ PİYANGO İDARESİ

Millî Piyango İdaresi, 5 Temmuz 1939 tarih ve 3670 sayılı kanunla kurulmuştur. 6 Haziran 1988 tarih ve 19834 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 320 sayılı kanun hükmünde kararname ile 3670 sayılı kanunun bazı maddeleri yürürlükten kaldırılarak, İdare'nin görev ve yetkileri, yeniden tanımlanarak genişletilmiştir.

Bu tarihten önce, 710 sayılı kanun gereği 9 Ocak 1926 tarihinden itibaren Türk Hava gücüne katkı sağlamak amacıyla, "Tayyare Piyangosu" adı altında, Türk Tayyare Cemiyeti tarafından çekilişler düzenlenmekteydi.

320 sayılı kanun hükmünde kararname ile belirlenen Piyango İdaresi'nin görevleri:

Piyango biletlerini basmak,
Piyango, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara, Süper Loto ve Hemen-Kazan oyunlarının planlarını hazırlamak,
Bu oyunları uygulamak ve ikramiyelerini dağıtmaktır.
Ayrıca bu kanunla her türlü eşya piyangosu şans oyunları ve müşterek bahis benzeri oyunları düzenleme yetkisi ile denetimi Piyango İdaresi'nin görevidir. Piyango İdaresi buna ilaveten uluslararası kuruluşlarda Türkiye'yi temsil etmek ve bunlarla ortaklıklara girip iş birliği yapma yetkisine sahiptir.

Kısaca her türlü şans oyunu düzenleme ve denetleme ile bu konuda Türkiye'yi temsil edip, ortaklıklara girip iş birliği yapma yetkisine sahiptir.

İdare Gelirlerinin Dağıtımı
Çeşitli yasalarla yapılan düzenlemelere göre İdare'nin gelirleri şuralara dağıtılmaktadır:

Gayrisafi hasılatın % 10'u Tanıtma Fonu,
Aylık hasılatın % 1'i Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü,
Kârın % 5'i Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu,
Kârın % 95'i Savunma Sanayii Destekleme Fonu.

YORUMLAR
  Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?
Yenilenen Efsane 3310 Ne zaman Türkiye'de olacak? Fiyatı Nedir? Yenilenen Nokia 3310'un özellikleri neler?