A24.com.tr » eğitim » 2 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıralaması | 2 yıllık üniversite bölümleri 2019

2 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıralaması | 2 yıllık üniversite bölümleri 2019

2 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıralaması | 2 yıllık üniversite bölümleri 2019

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar aldıkları puan ve başarı sırasına göre üniversite bölümlerini araştırmaya başladı. İşte 2 yıllık bölümlerin taban puanları ve

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları açıklandı ve adaylar tercih işlemleri için düğmeye bastı.

Sınavda düşük puan alan öğrenciler, başarı sıralarına göre 2 yıllık bölümlere yöneliyor. İşte 2 yıllık üniversite bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralaması...

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

YKS tercih kılavuzu yeniden erişime açılacak. 2019 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 20 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla erişime açıldı. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercihler 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

2 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

4 YILLIK ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir. Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2019-TYT’de 150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir. Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2019-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

YORUMLAR
  1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası
1961 yapımı Tenten filminde görebileceğiniz şahane 18 İstanbul manzarası