A24.com.tr » teknoloji » 2 Milyon Euro Plastik Hammadde Tasarrufu

2 Milyon Euro Plastik Hammadde Tasarrufu

2 Milyon Euro Plastik Hammadde Tasarrufu

Simularge A.Ş. ve Arçelik Ortaklığı Senede 2 Milyon Euro Plastik Hammadde Tasarrufu Sağladı.

Akıllı üretim çözümleriyle ön plana çıkan Simularge, herkes için sürdürülebilirlik amacı kapsamında Arçelik ile büyük bir projeye imza attı. Simularge, buzdolabı üretim hattındaki plastik hammadde israfını en aza indirgemek için Arçelik’e inovatif bir dijitalleşme çözümü sundu. 
 
Arçelik'in önde gelen ürünlerinden biri olan buzdolapları, şirketin yıllık üretiminin %35'ini oluşturuyor. Şirket, üretim planlamasına ve yönetimine dijital bir ikizi entegre ederek üretim kalitesini daha da geliştirmeye, plastik tüketimini azaltmaya ve çevresel ayak izini iyileştirmeye karar verdi.

Arçelik, dijital ikizler konusunda uzmanlaşmış bir girişim olan Simularge A.Ş. ile bir araya geldi. Proje ekibi, üst düzey mühendislik formülasyonları, simülasyon modelleme ve gerçek zamanlı sensör verilerini birleştirerek termoform sürecinin dijital bir modelini geliştirdi. Dijital ikizi Eskişehir fabrikasında entegre ettiler ve ince ayarını yaptılar.

Arçelik'in Simularge ile olan ortaklığı, istenen çözümü başarıyla üretti. Dijital ikizin gerçek zamanlı operasyonel verilerle uygulanması, ürün kalitesini iyileştirdi, hurda oranlarını düşürdü ve plastik tüketimini azalttı. Bu, yıllık neredeyse 2 milyon dolardan fazla bir plastik hammadde tasarrufu ile sonuçlandı.

Beko Dijital Dönüşüm grup lideri Ömer Faruk Özer: “İki yıl önce, buzdolabı üretim sürecini optimize etmek için dijital bir çözüm arıyorduk. Bu aşamaya kadar işlerimizi çok masraflı ve birçok manuel deneme yanılma yöntemiyle yapıyorduk. Simularge ile karşılaştık. Bu sorunu çözmek için kullanabileceğimiz bir Mühendislik ve Yapay Zekâ platformu oluşturduklarını öğrendik. Bir sonraki adımımız, bu çözümü küresel üretim tesislerimizin geri kalanına ölçeklendirmek olacak. Simularge beklentilerimizi karşıladı, hatta aştı. Dijital dönüşüm yolculuğumuz için daha iyi bir yol arkadaşı hayal edemezdik.” yorumunu yaptı.

Simularge, TwinIDE endüstriyel dijital dönüşüm platformuyla çözümlerini güvenli ve kolay bir şekilde Türkiye piyasasına sunmaya ve üretimi dijitalleştirmeye devam edecek. Firma, gündemde olan ekonomik krizde yerel üreticilerin dış ülkelerden ithal ettiği kaynaklarını verimli kullanmalarını sağlamayı ve üretim maliyetlerini azaltarak uluslararası pazarda rekabetçi olmalarına katkı sunmayı hedefliyor. 

Simularge Bilişim ve Mühendislik Teknolojileri A.Ş., 2018 yılında çalışmalarına başladı. Kuruluşundan itibaren şirket mühendislik alanında yaygın olarak kullanılan analiz, simülasyon ve yapay zekâ yazılımlarını ekonomik ve inovatif bir biçimde Türk sanayisinin kullanımına sunuyor. Simularge, İstanbul Sanayi Odası tarafından 2017 yılında Geleceğin Sanayicisi Ödülü’nü kazandı. OİB, KOSGEB, TÜBİTAK ve AB tarafından da birçok desteğe layık görülen firma, bir SAHA İstanbul üyesi ve Mühendislik, Tasarım, Modelleme ve Analiz Komitesi’nde yer alıyor. 

YORUMLAR
  Dünyadan birbirinden ilginç yılbaşı gelenekleri (Yeni yıla farklı ritüellerle giren ülkeler)
Dünyadan birbirinden ilginç yılbaşı gelenekleri (Yeni yıla farklı ritüellerle giren ülkeler)