A24.com.tr » yaşam » 15 Temmuz şehitleri için 81 ilde mevlit okutuldu

15 Temmuz şehitleri için 81 ilde mevlit okutuldu

15 Temmuz şehitleri için 81 ilde mevlit okutuldu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde mevlit okutuldu.

Türkiye'nin dört bir yanında 15 Temmuz şehitleri anılıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, 15 Temmuz şehitleri için Ankara'da düzenlenen mevlit programı, Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde gerçekleştirildi.

Öğle namazı öncesinde başlayan program kapsamında, Kuranı Kerim'den şehitlik mertebesiyle ilgili ayetler okundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mevlidin ardından dualar edildi. Öğle namazı sonrasında da cami bahçesine vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü, vatandaşların 15 Temmuz'da demokrasi için büyük mücadele örneği gösterdiğini ve hainleri püskürttüğünü belirterek, "Hem ecdadımızın hatıraları canlansın hem de şehitlerimizin ruhu şad olsun diye düzenlediğimiz etkinliğe vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi bizleri memnun ediyor" ifadelerini kullandı.

Ünlü, yurt genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki vakıf camilerinde de mevlit okutulduğunu kaydetti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğü'nce de Hacı Bayram-ı Veli Cami avlusunda vatandaşlara yemek dağıtıldı. 

YORUMLAR
  Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...
Spotify 2017 yılına damgasını vuran parçaları listeledi...