A24.com.tr » yaşam » 1 Ocak Pazartesi hastane eczane sağlık ocağı kargo noter ptt banka açık mı?

1 Ocak Pazartesi hastane eczane sağlık ocağı kargo noter ptt banka açık mı?

1 Ocak Pazartesi hastane eczane sağlık ocağı kargo noter ptt banka açık mı?

2018'in ilk günü 1 Ocak Pazartesi banka, hastane, noter, kargo, ptt vb. kamu ve özel kurumların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki yılbaşı resmi tatil mi? Açık olan kurumlar neler?

Yeni yılda hangi kurumlar açık olacak? Detaylar haberimizde...

BANKALAR AÇIK MI?
1 Ocak 2018 Pazartesi gününün resmi tatil olmasından dolayı bankalar bu tarihte çalışmayacaklardır. Yani Ziraat Bankası, İş Bankası, Vakıfbank, Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Finansbank, Denizbank, İNG Bank, Odeabank ve adını saymadığımız diğer özel veya kamu bankalar 1 Ocak günü şubelerini açmayacaklardır. Havale ve EFT gibi çeşitli para gönderim işlemleriniz de bir ertesi gün olan 2 Ocak gününde hesaplara yansıyacaktır.

OKULLAR TATİL Mİ?
Anaokullar, ilkokullar, liseler ve üniversiteler 1 Ocak günü tatil yapacaklardır. Yani öğrenciler toplamda 3 gün tatil yapma imkanı elde edecekler ve 2 Ocak günü okullardaki eğitimlerine de kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

KAMU KURUMLARI AÇIK MI?
Bu tarihte tüm kamu daireleri kapalı durumdadır. Resmi dairelerdeki işlemlerinizi bir ertesi gün halletmeniz gerekmektedir.

AVM'LER AÇIK MI?
Alışveriş merkezleri yıl boyunca neredeyse hep açık olan kuruluşların başında yer almaktadır. Yılbaşı günü ve 1 Ocak gününde de AVM’ler açık olacaklardır. Ancak diğer günlerin aksine çoğu AVM bu tarihte öğleden sonra çalışmaya başlar. Yani saat 13:00 veya 13:30 saatlerinden sonra alışveriş merkezleri yine çalışmaya devam edeceklerdir.

ECZANELER AÇIK MI?
Eczaneler de resmi tatil olmasından dolayı kapalı olacaklardır. Bu sebepten eczanelere gitmeniz gerektiği durumlarda ilinizdeki nöbetçi eczaneleri araştırmalı ve bunlara müracaat etmelisiniz.

ÖĞLEDEN SONRA AÇILACAK KURUMLAR
Bunun dışında da bugün, yarın hastaneler, noterler, nüfus müdürlüğü, vergi daireleri, kargolar, PTT, postane, borsa, kuyumcular, müzeler kapalı durumda olacaktır. Ancak A101, Bim, Carrefoursa, Migros, Şok gibi çeşitli market zincirleri öğleden sonra açılacak ve çalışmalarına devam edeceklerdir. Bu yazımızda 1 Ocak 2018 tam gün mü, yarım gün mü tatil? 1 Ocak 2018 resmi tatil mi gibi konularda detaylı bilgiler verdik. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.

NOTER AÇIK MI?
Yılbaşı tatili olan 1 Ocak pazartesi günü tüm noterler kapalı olacaktır yasal olarak hiç biri işlem yapamayacaktır nöbetçi noter vs gibi bir uygulama da olmayacaktır noter ile ilgili işleminizi ya 29 Aralıkta yada 2 Ocak salı gününe kalacak şekilde planlamanız gerekir.

HASTANELER AÇIK MI?
Hiç bir hastahane poliklinik hizmeti vermeyecektir o yüzden randevu sisteminden de poliklinik için 1 ocak günü randevu almanız mümkün değildir ancak acil servisler her daim açık olacaktır hastalığın planı olmaz ama rutin takip ve kontrollerinizi ayarlamınız faydanıza olacaktır örneğin daha önce gidebilir yada tatilin 2-3 gün sonrasına göre ayarlayınız 2 Ocak Salı günü hizmet verilecek ancak o günün kalabalık ve yoğun olacağını unutmayınız.

KARGOLAR AÇIK MI?
Hayır hiç bir kargo firması mal teslim alma işlemi yapmayacak yada mal dağıtımı yapılmayacaktır eğer yolda bir kargonuz var ise size teslim işlemi ya 30 Aralıkta yapılır yoksa 2 Ocak Salı gününe kalacaktır.

YORUMLAR
  Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?
Sezercik filmlerindeki kötü çocuk Şişko Nuri'ye hayat veren Sıtkı Sezgin şimdi ne yapıyor?