A24.com.tr » yaşam » 1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN!

1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN!

1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ KUTLU OLSUN!

TAGYAD'dan yapılan yazılı basın açıklaması:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF), tarafından 2001 yılında alınan kararla 1 Haziran "Dünya Süt Günü" ilan edilmiştir. Dünyanın birçok ülkesinde sütün gerek beslenme zinciri içindeki yeri ve önemi gerekse yerel ve ulusal ekonomiye yaptığı katkılar dolayısıyla etkinlikler düzenlenmekte ve kamuoyunda farkındalık çalışmaları yapılmaktadır. 

Süt hem dünyanın hem de ülkemizin en değerli tarım ürünüdür. Ne var ki günümüzde süt ve süt ürünleri sektöründe yaşanan sorun ve sıkıntılar bu anlamlı günü gölgeler hale gelmiştir. Bilindiği gibi Türkiye'de içme sütü tüketimi diğer gelişmiş ülkelere göre hayli düşüktür. Oysa süt başta gençler olmak üzere her yaştan insan için temel bir gıda maddesidir. Süt tüketiminin daha da artabilmesi ancak piyasada makul fiyatlar ile satılabilmesi ile mümkün olabilecektir. Her geçen gün artan üretim maliyetleri sadece içme sütü tüketimini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda üreticinin de istikrarlı ve sürdürülebilir bir gelir elde etmesini zorlaştırmaktadır. 

Dünya Süt Gününü, Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) olarak bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, önümüzdeki yılların başta üreticimiz olmak üzere bütün süt ve süt ürünleri sektörüne iyilikler getirmesini diliyoruz.

 

Saygılarımızla...

Buket Sakmanlı Apaydın

TAGYAD Yönetim Kurulu Üyesi

YORUMLAR
  Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri
Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri