A24.com.tr » yaşam » Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili yeni gelişme

Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili yeni gelişme

Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili yeni gelişme

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan askerlerin iltica mülakatları yarın gerçekleştirilecek.

 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişimine katılan ancak bu girişimin başarısız olduğunu anladıktan sonra Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

İLTİCA MÜLAKATLARI YAPILACAK

Edinilen bilgiye göre, darbeci askerler yarın erken saatlerde Atina'nın Katehaki semtindeki iltica ofisine getirilecek ve burada iltica uzmanlarıyla mülakatlarına başlanacak.

Yapılan planlamaya göre, yarından itibaren her gün iki askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatlarının gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer sığınma talepleri reddedilirse askerler temyize gidebilecek.

Darbeci askerlerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin resmi süreç geçen hafta salı günü Dedeağaç yakınlarındaki Nea Hili iltica ofisinde başlamıştı.
Sürecin daha iyi koordine edilmesi ve güvenlik önlemleri sebebiyle Kavala'da tutuldukları hapishaneden Atina'ya getirilen askerler, burada eski olimpiyat köyündeki tutukevinde iki hücrede kalıyor.

Askerlerin Dedeağaç mahkemesince verilen ikişer aylık cezaları ise üç yıl tecil sebebiyle uygulamaya konmamıştı. Darbeci askerlerin tutukluluk durumları ise iltica talepleri sonuca ulaşana kadar idari karar gereğince devam edecek.
 

YORUMLAR
  12 Eylül darbesinde 37. Yıl!
12 Eylül darbesinde 37. Yıl!