A24.com.tr » dünya » Yunanistan çöp kriziyle boğuşuyor

Yunanistan çöp kriziyle boğuşuyor

Yunanistan çöp kriziyle boğuşuyor

Yunanistan çöp kriziyle boğuşuyor. Belediyelerde çalışan temizlik işçilerinin işsiz kalma ihtimali nedeniyle binlerce görevli grev yapınca sokaklarda çöp yığınları ve ağır kokular ortaya çıktı.

Yunanistan'ın başkenti Atina, temizlik işçilerinin greve gitmesinin ardından çöp dağları ve pis kokuyla boğuşuyor.

Ülke genelindeki 10 bin işçinin, iş güvenceleri olmadığı gerekçesiyle greve gitmesi Atina kadar, ülkenin ikinci büyük şehri olan Selanik ve Corfu adasında da benzer sonuçlara yol açtı.

İçişleri Bakanlığı'nın sadece 2500 işçiye kalıcı iş teklif etmesi de protestoları bitirmeye yetmedi. Belediye İşçileri Birliği üyelerinin tırların büyük şehirlerdeki depolara girişini önlediği belirtilirken, Atina'da özellikle turistik bölgelerde çöp yığınları görülmeye başlandı.

Öyle ki, burunlarını tutarak yürüyen yayalar Atina'da günlük hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. 32 derecelik hava sıcaklığı şehirdeki ağır kokuyu arttırırken, Atinalılar haftasonu daha da artacak sıcaklıkları düşünerek soruna kısa bir süre içerisinde çözüm bulunmasını istiyor.

Sözleşmeli çalışan temizlik işçilerinin, Sayıştay kararıyla sözleşmelerinin uzatılmasının anayasaya aykırı olduğu kararlaştırılmıştı. Kararın ardından, yaklaşık 10 bin temizlik işçisinin işsiz kalma olasılığı ortaya çıkmıştı.

Avro Bölgesi'nde en yüksek işsizliğe sahip Yunanistan'da mart ayı işsizlik oranı yüzde 22,5 olarak hesaplanmıştı. 

YORUMLAR
  Demet Özdemir ile Furkan Palalı aşk yaşıyor
Demet Özdemir ile Furkan Palalı aşk yaşıyor