A24.com.tr » eğitim » YGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

YGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

YGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

12 Mart'ta ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için heyecan dolu bekleyiş sona eriyor. Sınav sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor.

Üniversite maratonunun ilk ayağı olan YGS'nin sonuçları bugün belli olacak. Milyonlarca aday heyecanla sonuçların duyurulmasını bekliyor.

Üniversite okuma hayali ile uzun bir dönem boyunca çalışarak 12 Mart Pazar günü ter döken 2 milyonu aşkın öğrenci adayı 2017 YGS sınav sonuçlarını heyecanla beklemeye devam ediyor. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre tahmini tarih geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Sabah saatlerinden itibaren ''YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2017?'' sorusunun cevabı sıkça aranmaya başladı.

ÖSYM şuana kadar net bir saat belirtmiş değil. Daha önceki yıllarda YGS sınavları sabah saat 10:00 ila 13:00 arasında açıklandı. ÖSYM'nin bu yıl yine bu saatlerde sınav sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

YGS sonuçlarını öğrenme adresi

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS’ye başvurabilecek. LYS’ye başvurular, 4-17 Nisan’da alınacak.

YGS'DE BAŞARI ARTTI

2015'te 3.9 olan fen bilimleri net ortalaması 2016'da 4.7'ye çıktı. En yüksek artış Türkçe'de oldu. 2015'te 15.8 olan net ortalaması 2016'da 19.1. Net ortalamasının yüksek olması ön lisans ve açıköğretim için gereken 150 barajını ve lisans için lazım olan 180 puanı aşma oranını da artırdı. Örneğin 180 ve üzeri puan alanların sınava girenlere oranı 2015'te yüzde 68.89 iken 2016'da 75.6'ya yükseldi.

 

YORUMLAR
  Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!
Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!