A24.com.tr » eğitim » YGS-3 Nedir? YGS-3'de derslerin puan türüne etkisi nasıl olur?

YGS-3 Nedir? YGS-3'de derslerin puan türüne etkisi nasıl olur?

YGS-3 Nedir? YGS-3'de derslerin puan türüne etkisi nasıl olur?

Milyonlarca üniversite adayının girdiği YGS sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin akıllarında yeni sorular oluştu. YGS-3 Nedir? YGS-3’de derslerin puan türüne etkisi nasıl olur?

 YGS sınavında farklı puan türleri bulunuyor ve alan seçiminde bu puan türlerine göre puan hesaplaması yapılıyor.

Her yıl binlerce öğrenci YGS puanlarına göre tercih listelerini hazırlamakta. Öğrenciler YGS puanları ile 4 yıllık ve 2 yıllık bölümleri tercih edebilmekte. Peki YGS-3 nedir? İşte detayları;

YGS-3 Nedir?

YGS ile tercih noktasında her bölüm farklı puan türleriyle öğrenci almaktadır. YGS-3’de bu puan türlerinden bir tanesidir. Diğer YGS puan türlerine göre, derslerin katsayı oranları farklıdır. YGS-3 puan türünde sözel derslerin etkisi, diğer derslere göre daha yüksektir.

YGS-3 Puan Türünde Derslerin Katsayıları

YGS-3 puan türünde, her testin puana etkisi birbirinden farklıdır. Bu noktada öğrenciler Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinde, elde etmiş oldukları netlere göre puan elde etektedirler. İşte YGS-3 puan türünde derslerin puana etkisi;

YGS-3 Katsayılar

Türkçe: 40

Sosyal Bilimler: 30

Temel Matematik: 20

Fen Bilimleri: 10

Öğrenciler YGS-3 puan türünde elde ettikleri başarı sıralarına göre 4 yıllık ve 2 yıllık bölümleri tercih edebilmektedir. Bu noktada öğrencilerin dikkat etmeleri konuların başında puan türü değişen bölümler gelmekte.

YORUMLAR
  Siyah Beyaz Aşk Dizisinde yapılmış olan çekim hataları
Siyah Beyaz Aşk Dizisinde yapılmış olan çekim hataları