A24.com.tr » teknoloji » Yemek Sepeti bu oyun ile sizi 'Muhtar' yapıyor

Yemek Sepeti bu oyun ile sizi 'Muhtar' yapıyor

Yemek Sepeti bu oyun ile sizi 'Muhtar' yapıyor

Online yemek siparişi siteleri arasında en hit olanlarından biri olan Yemeksepeti son dönemde revaçta olan oyunlaştırma projesiyle birlikte Yemeksepeti Muhtar oyununu sisteme uydurdu.

 Online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, son dönemin en önemli dijital trendlerinden “oyunlaştırma” kavramını Yemeksepeti Muhtar oyunu ile sistemine entegre etti.

Yemeksepeti kullanıcıları artık profil sayfaları üzerinden hem kendileriyle hem diğer Yemeksepeti kullanıcılarıyla yarışıp, birbirlerini takip ederek semtlerinde ne yeneceğinin en iyisini yine birbirlerinden öğrenebiliyor.

Yemek siparişi ile yeni lezzetler keşfetmek için yarışma ruhunu birleştiren Yemekspeti, Foursquare ve Swarm’daki ‘Mayor’luğu “Muhtarlık Oyunu” ile sistemine taşıdı. Yemeksepeti Muhtar oyunu ile semt bazlı kanaat önderleri yaratmayı hedefliyor.

Yemeksepeti Muhtarı nasıl olunur?

Yemeksepeti’nde “oyun” kullanıcıların aksiyonlarına bağlı olarak puan kazanmalarını ve kendi semtlerinde diğer kullanıcılarla rekabet etmelerini sağlıyor. Kullanıcı yemek konusunda uzman olduğunu kendi semtinde kanıtlamak isterse, Muhtarlık oyunu yarışına katılabiliyor.

Her semtte hafta boyunca en çok puanı toplayan kullanıcı “muhtar” rozetini kazanıyor ve bu profiline yansıyor. Bu şekilde, kullanıcılar yeni bir semtten sipariş vermek istedikleri zaman, o semtin muhtarının seçimlerine bakarak, yemek tercihi yapabiliyor.

100’den fazla görev var

Oyun dahilinde belirlenmiş 100’den fazla görev bulunuyor. Bu görevler, yeni restoranlardan sipariş vermek, online kredi kartı ile ödeme yapmak, değişik mutfaklar denemek, günün farklı saatlerinde sipariş vermek gibi şekillerde farklılaşıyor.

Bunlar ne kadar sık ve değişik şekilde yapılırsa, ona uygun olarak rozet kazanılıyor. Yorumlama, siteyi ziyaret ve sipariş paylaşımı üzerinden de kurgulanan çeşitli görevler bulunuyor.

Rozetler: Kebap Kralı, Gastronom, Uyurgezer…

Örneğin kullanıcı 2 farklı şehirden sipariş verdiğinde “Gezgin”, 10 geceyarısı siparişi verdiğinde “Uyurgezer”, Çin & Japon mutfağı kategorisinden 50 sipariş verdiğinde “Ejderha”, Kebap & Türk mutfağı kategorisinden 50 sipariş verdiğinde ise “Kebap Kralı” rozetlerini kazanıyor. 10 farklı siparişini kendi ağıyla paylaşanlar “Beğeni Avcısı”, 20 farklı siparişini paylaşanlar ise “Gastronom” oluyor.

Facebook arkadaşların nerede ne yedi?
Kullanıcılar puanlarını, yeni rozet kazanmak için gereken görevleri ve diğer ayrıntıları profil sayfalarından görebiliyor. Profiline Facebook ile bağlananlar, kendi arkadaşlarının Yemeksepeti sayfalarını, nerede ne yediklerini ve rozetlerini takip edebiliyor. Kullanıcı eğer yarışmaya hiçbir şekilde dahil olmak istemiyorsa, ilgili bildirimleri kapatabiliyor.

‘Türkiye’nin en büyük oyunlaştırma projesi’

Oyunlaştırma projesinin tüm alt yapısını Yemeksepeti Bilgi Teknolojileri Departmanı’nın yaptığına dikkat çeken Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Yüzde 100 bir Türk projesi. Ayrıca, bu iş kapsamı itibarıyla da Türkiye’deki en büyük oyunlaştırma projesi olma özelliği taşıyor” dedi.

Aydın, projeyi hayata geçirirken şunları dikkate aldıklarını söylüyor:

“Yemeksepeti’nde en sık karşılaştığımız sorulardan biri ‘Yemeksepeti neden bize yemek önermiyor?’ oluyordu. Bu konuda şimdiye kadar site üzerindeki yön verici, restoran ve siparişlerle ilgili kullanıcılarımızın yorum ve puanlamalarıydı. Biz bir yerde ne yeneceğini en iyi o semtte sipariş verenlerin bildiğini düşünüyoruz ve oyun fonksiyonumuz ile artık kullanıcıların birbirlerinden ilham almasını mümkün kılıyoruz.”

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin şaşırtan imaj değişiklikleri...
Ünlü isimlerin şaşırtan imaj değişiklikleri...