A24.com.tr » eğitim » YDS sonuçları açıklandı | 2017 YDS sonucu öğrenme | YDS sınav sonucu ÖSYM

YDS sonuçları açıklandı | 2017 YDS sonucu öğrenme | YDS sınav sonucu ÖSYM

YDS sonuçları açıklandı | 2017 YDS sonucu öğrenme | YDS sınav sonucu ÖSYM

YDS sonuçları açıklandı. Uzun süredir merakla beklenen YDS sınav sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizdeki linkteri takip edebilirsiniz.YDS sınav sonuçları haberimizde

 Uzun süredir merakla beklenen YDS sınav sonuçları için beklenen an geldi.

YDS sonuçları bugün açıklanacak! ÖSYM sınav takvimine göre, 2 Nisan 2017'de yapılan YDS sonuçları bugün resmi siteden duyurulacak. Sınava giren adayların sonucunu merakla beklediği YDs ile ilgili tüm ayrıntılar ve 2 Nisan 2017 İlkbahar YDS sonuçları öğrenme paneli a24.com'da

YDS sonuçları açıklandı. Aşağıdaki linke tıklayarak puanınızı öğrenebilirsiniz.

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? YDS SONUCU İÇİN TIKLAYIN

Uzun zamandır heyecanla beklenen YDS sonuçları bugün açıklanacak. 2 Nisan’da gerçekleştirilen YDS sınavının sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama geldi. ÖSYM resmi sitesinde yer alan takvime göre YDS sınav sonuçları bugün belli olacak. İşte sınavla ilgili merak edilen tüm detaylar.

ÖSYM, bir yıl içinde İlkbahar ve Sonbahar'da olmak üzere 2 defa YDS sınavı yapıyor. 2 Nisan tarihinde yapılan YDS İlkbahar dönemi sınav sonuçları 20 Nisan 2017 yani bugün açıklanacak. ÖSYM tarafından internet sitesinde yayınlanmış olan sınav takvimine göre adaylar sonuçlarını bugün öğrenebilecekler. Tüm gelişmeler haberimizde yer alacak.

YDS sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin resmi internet sitesine girerek buradan T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilirler. Adaylara sınav sonuçları için ayrıca sınav sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır.

YDS HANGİ DİLLERDE YAPILIYOR?
ÖSYM Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça diller için hem ilkbahar döneminde hem de sonbahar döneminde olmak üzere yılda 2 defa sınav yapmaktadır. Diğer diller için ise sadece ilkbahar dönemi YDS sınavını yapmaktadır. YDS sınavının yapıldığı tüm diller ise şunlardır;
Arapça, Almanca, Çince, Bulgarca, Fransızca, Farsça, Danimarkaca, Ermenice, Gürcüce, Hollandaca, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Lehçe, Korece, Japonca, Portekizce, Rumence, Rusça, Macarca, Ukraynaca ve Sırpça’dır.

YDS PUANI NASIL HESAPLANIR?
YDS’de 80 soru sorulmaktadır. Her bir sorunun değeri de 1.25 puandır. Adayın doğru vermiş olduğu sayı ile 1.25 çarpılarak elde edilen sonuç YDS puanı olmaktadır. Örneğin 40 doğru cevap veren aday 40x1.25= 50.00 puan alacaktır. 60 doğru cevap sayısına ulaşan da 60x1.25= 75.00 puan alacaktır.

YDS SEVİYELERİ VE PUANLARI
Yabancı dil seviyeleri, sınava giren tüm adaylar için geçerli olacak şekilde 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Değerlendirilmesi yapılan ve hesaplanan puanların da belli bir seviyesi bulunmaktadır.

90 – 100 puan arasında olanlar A seviyesi
80 – 89 puan arasında olanlar B seviyesi
70 – 79 puan arasında olanlar C seviyesi
60 – 69 puan arasında olanlar D seviyesi
50 – 59 puan arasında olanlar E seviyesi
olarak kabul edilir. Sınava girmiş olan adayların almış oldukları sonuçlara göre belirlenecek olan seviyelerden hangisine ne miktarda bir tazminat ödemesi yapılacağı mevzuat çerçevesinde tespit edilir.

YDS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ
ÖSYM’nin almış olduğu karar doğrultusunda, adayların YDS sınavından alacakları puanların geçerlilik süresi kurumların kendi mevzuatlarında yer alan süre kadar olmaktadır. Adayların YDS puanlarının geçerlilik süresi , başvuru yapılacak olan kurum tarafından belirlenecektir. Bununla birlikte de YDS sınav sonuçları Yabancı Dil tazminatıyla ilgili olarak da 375 sayılı kanun hükmünde olan kararnamenin 2. Maddesince adayların sınavdan almış oldukları puanlar sınavın gerçekleştirildiği tarih itibariyle 5 yıl süre ile geçerliliğini koruyacaktır. Belirlenen bu 5 yıllık sürenin sonunda, aday sınava girmemişse yabancı dil düzeyi bir alt düzeye inmiş olarak kabul edilmektedir. C düzeyinde olan adayların da almış oldukları yabancı dil tazminatları da kesilmektedir.

YABANCI DİL TAZMİNATI KİMLERE ÖDENİR
15 Nisan 1997 tarihinde yürürlüğe giren ‘’Yabancı Dil Tazminatı Miktarlarına İlişkin Esaslar’ın 3. Maddesinin 3. Fıkrasına göre;

Savcılar ve Hakimler,
Mülki İdare Amirleri,
Dışişleri Bakanlığı’ndaki meslek memuru kişiler,
Daire Başkanı ile daha üst yönetim görevinde olan kişiler,
Üniversitelerin öğretim elemanları,
Mütercimler ve tercümanlar,

Öğretmenler için ödenecek olan yabancı dil tazminatıyla ilgili olarak onay işlemi gerekmemektedir.
Yukarıda belirtilmiş olan görevlerin dışında çalışmakta olan kamu görevlisi kişilerin ise YDS’de belirlenen seviyedeki puana sahip olması durumunda yabancı dil tazminatını alabilmesi için ita amirinden, personelin yabancı dil bilgisinden görev içinde yararlanılıp yararlanılmadığına ilişkin onay alınması koşulu getirilmiştir.

YDS PUANINA GÖRE DİL TAZMİNATLARI
YDS sınavından alınan puanlara göre tazminat oranı da değişiklik göstermektedir. Tazminat miktarları şu şekildedir;

A seviyesi 90 – 100 puan arası 1500
B seviyesi 80 – 89 puan arası 600
C seviyesi 70 – 79 puan arası 300
D seviyesi 60 – 69 puan arası X
E seviyesi 50 – 59 puan arası X

YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL ilk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, ikinci YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınav tarihi belli oldu mu? sorularını sormaya başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ilk kez yapılan ve “alana özgü dil sınavı” olarak tanımlanan YÖKDİL’in sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YÖKDİL İKİNCİ SINAVI NE ZAMAN? YÖKDİL SINAV TARİHLERİ
YÖKDİL ikinci sınav tarihi belli oldu mu? İlk defa bu yıl yapılan YÖKDİL sınavının ikincisi olan 2. YÖKDİL sınavı, Yükseköğretim Kurulu planlamasına göre içerisinde bulunduğumuz 2017 yılı sonlarına doğru yapılacak. Ancak YÖK başkanı Yekta Saraç, Twitter üzerinden sınavın daha erken tarihlere çekilmesine yönelik bir anket başlattı.

Ankette, Yekta Saraç kullanıcılara "2017 yılı sonuna doğru yapmayı planladığımız 2.YÖKDİL Sınavının daha erken tarihlere çekilmesini ister misiniz?" diye sordu.

İKİNCİ YÖKDİL SINAVI HANGİ DİLLERDE YAPILACAK?
Ayrı olarak İngilizce'ye ek bir şekilde ikinci bir dilin sınavda yer almasına yönelik soru soran ve anket başlatan YÖK Başkanı Yekta Saraç kullanıcılara "İkinci YÖKDİL Sınavında İngilizce’ye ek olarak ikinci bir dilden daha sınav yapılması halinde hangi dilin eklenmesini istersiniz?" sorusunu yöneltti.

Sorunun cevabına ilişkin de şıklara Almanca, Arapça, Farsça ve Fransızca'yı ekledi.

Öte yandan anketlerin ardından da bu anketlerin ne olduğuna dair açıklama yapan Yekta Saraç, facebook profilinden "Değerli arkadaşlar, Twitter hesabımda YÖKDİL Sınavına ilişkin iki adet anket düzenledim. Öğrenci ve akademisyen dostu "Yeni YÖK" olarak, alacağımız kararlar öncesinde ilgili paydaşların konuya ilişkin görüş ve önerilerini önemsediğimizi bilmenizi isterim..." bilgisini paylaştı.

YDS sonuçları açıklandı mı? 2 Nisan 2017 Pazar günü yapılan İlkbahar Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları bugün açıklanacak. Binlerce aday heyecanla sınav sonuçlarının açıklanacağı anı bekliyor. Özellikle yüksek lsians, doktora ve akademik kadro girişlerinde olmak üzere birçok alanda kullanılan YDS puanı için 2017 ilkbahar sınavı bu ay başında yapılmıştı. YDS sınav sonuçları haberimizde.

YORUMLAR
  Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?
Ünlü isimler hangi bölümlerden mezun oldu?