24.03.2015 / 16:48

Ahmed KAYMAK

Vanide Vanki Düüt Düt Ebüvveeee

Bizim kuşak GIRGIR dergisini çok iyi bilir. Dünyada en çok satan dergi sıralamasında birinciliğe kadar yükselmişti. Burada Gırgırı değil de onun içinde Oğuz Aral’ın UTANMAZ ADAM diye bir dizisi vardı. Utanmaz adam ŞEREF ve Ortağı KORNA KAMİL’in maceralarını okurduk.

80’lerde otomobil ve motosiklet sayısı bu kadar çok değildi, haliyle de bu kadar gürültü olmazdı. Belki at arabalarının sesleri olurdu ama hayatımız bu kadar kaba görgüsüz ve gürültülü değildi.

Arada bir şöyle doktor arkadaşımla çarşıyı turlayalım, bir yürüyüş yapalım deriz. Aman Allahım o da ne ? Daha yolda yürürken korna sesleri “Datdara diitterii Düüüt “ birde araya “ Pata pata çatt çatt ıııırrn zort zorttt” diye de egzoz sesleri. Anlayacağanız tam bir gürültü, patırtı, hengame.



Hasta mı var? Bebek mi uyuyor? Gece vardiyasında çalışan yorgun biri mi yatıyor? Vay efendim kimin umrunda çok ta tın yani.
Zaten apartmanda yaşıyorsanız altınızda üstünüzde insanlar geziniyor, tepiniyor, anırıyor, kapı gürültüleri bazen de kavga sesleri.

Tüm bu iğrenç senfoniyi Eskişehir de birde uçak sesleri süsler. VOOOORRRMM vooorrrm. Neyse sokağa attınız kendinizi BĞATTTIITEZZ SĞYVANN CGHAAN gibi ancak epey düşündükten sonra anlamlandırabildiğiniz detone ve ciyak, ciyak bağıran sesler.
Bir yabancı Türkiye’ye gelse bu sesler gaipten mi geliyor? Veya neme nem bir ses diye şaşırır. Hoş biz Türkçe biliyorken zor anlıyoruz.

Pazarcı sesleri de işin cabası.
Acaba gürültü için bir şeyler yapılamaz mı? Mesela o Abarth denilen egzozların çapı kadar vergi alsak mesela. Hem bağırta bağırta yüklüce bir para. Hani çapına göre olsa. Ya da kornalara kontör mü taksak? Ücretli olsa, bastıkça biten ama çok pahalı olmalı ancak olağanüstü hallerde kullanılmalı.

Yahu be adam korna yerine frenine bassan daha iyi değil mi? Hem arkandan annene rahmet okutmazsın.
Bu neyin ezilmişliğidir? 3 liralık arabaya 5 liralık müzik sistemi, bu kadar dikkat çekme isteğinin bilinçaltındaki travmaları hangi boyutlarda acaba? Ve motosikletlerdeki o egzoz neden sökülür be abicim?



Acaba bu işe utanmaz adam, şerefsiz Şeref ve korna Kamil ne derdi?
Bir keresinde şehrin tam göbeğinde bir öküz böğürdü, irkilip baktığımda BÖÖĞ BÖÖ diye bir klakson sesi. Hay şu havalı kornayı icat edenin. Yahu bu neyin kafasıdır öküz sesini korna yapmak. Anladım belki içeride öküzün dışavurumu olabilir.

Bizde birde Geçiş Öncelikli Taşıt lar var. Bunlar kural mural hak getire. her yere girip, her yerden geçip, sağlı sollu giderler, emniyet şeridi falan da neymiş? Her türlü kuralı ihlal ederler. Ben bu gürültücü ve kuralsız öküzlere özel plaka verelim diyorum. Mesela G-eçiş Ö-ncelikli T-aşıt diyebilir ve numaralandırırız. Hatta baş harfleri kısaltıp takarız. Böylece ezilmişliğin ve öküzlüğün dışavurumu tamamlanır.

Düt düt ebüvve vankide vanki abicimm. Diyerek az önce yanımdan korna kamil geçti arkadan da utanmaz adam şeref kovalıyordu. Yüzünüzden gülücük eksik olmasın ama onlar sevimliydiler.
Şimdikiler gibi öküz ve çekilmez değildiler.
Haydi sağlıcakla, gülücükle ve gürültüsüz patırtısız kalın hoş kalın.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar