Ateş NESİN

aazseta@gmail.com
24.11.2014 / 16:51

Ateş NESİN

Necmi Tanyolaç- 27 Kasım 2013

"Hayat arkadaşım, iki çocuğumuzla birlikte beni de büyüttü, yüceleştirdi" Necmi Tanyolaç

Çok hızlı geçmiş, ama koskoca bir yıl geçmiş eşin Nilüfer hanımın yanına gideli. İkinizi de saygıyla anıyorum, nurlar içinde yatın...

Ülke adı: Yazaristan

Çok konuşan geveze bir ulustuk, uzun bir süredir çok yazan ulus da olduk. Bakıyorum da her önüne gelen her konuda yazı yazıyor artık. Basılı medyada köşeler yetmeyince, internet siteleri haberlerden çok, açıkta kalan ve her telden çalan değerli kalemlerimize bol bol köşe açtılar sayfalarında. Ekonomik sıkıntı çeken ülkemizdeki neredeyse tüm yayımevleri de bu çiçeği burnunda yeni yetme yazarlarımızın paralarıyla yayımlattıkları kitapları sayesinde yeni bir kazanç kapısı açıp kendilerini kurtarma yoluna girdiler!

Amaç ülke kültürüne hizmet. Zaman zaman bu köşelere takılıp okuyorum da inanın nutkum tutuluyor. Aman Allah'ım, meğer biz ne bilgili, yetenekli bir ulusmuşuz. Bilmediğimiz, anlamadığımız hiçbir konu yok sanki. O bilgilerin tümünü birleştirip bir bütün yapsak ve ülkemizin sorunlarını çözmek için kullansak herhalde ihya oluruz, bizi kimseler tutamaz. Sıfır sorunlu, yaşam düzeyinin en üste çıktığı güllük gülistanlık refah bir ülke oluruz. Değil mi yani?

Ama bizde ne yazık ki icraat eksikliği var, birbirimizi çekememezlik var. Madem bu kadar çok yazarımız var, acaba okuyanlarımız da var mı ? diye sormak geliyor içimden.

Yapılan bir ankete göre turistlerin bavullarında kitapla veya dijital romanlarla tatile çıktıkları, Türklerin ise okuma özürlü oldukları için sadece yatıp uyudukları belirlenmiş.
Konu yazmaktan açılmışken, bundan yıllar önce yayımlanan ilk taşlama kitabımın başlığı olan "OLTA" nın altına "Köşesi olmayan sivri yazılar" diye bir not düşmüştüm. Çok satan günlük bir gazetemizin kitap ekinde kitabımı eleştiren kişi, " Bu nasıl şey, hem sivri hem köşesi olmayan yazı da ne demek?" diye sormuştu.

Yeri geldiği için uzun yıllar sonra anlama özürlülere açıklayayım: Yazılarım tüm taşlamalar gibi iğneleyici yani sivri,ama hiçbir yayım organın da yer bulamadığı için de köşesi olmayan yazılardı. İşte bu kadar basit!

İşin gerçeği, biz yazı yazmasını değil, kağıt kalem tutmasını, klavyenin tuşlarına basmasını çok güzel beceriyoruz, o kadar! Ama olsun,nasıl olsa hedef gözetip vurma endişemiz olmadığı için hep karavana yaptığımızdan rahatlıkla atışa devam edebiliriz!

Anımsatma

Ey ulu padişahım,
Söylediklerinin doğrudur hiç şüphesiz hepsi
Söylemeyi unuttuğun tek bir şey kaldı
Bu dünya yuvarlak değil, tepsidir tepsi!

Kulun kölen, kılın olayım

Avrupa'da en fazla köle Türkiye'de varmış
Efendilerinin hacet yerinin kılı bile olmayı arzu eden bu kadar çok sadık köle dünyanın hiçbir yerinde zaten kolay kolay bulunmaz!

Fransız usulü

5 milyon kişi evine ekmek götüremiyormuş
Ekmek götüremiyorlarsa o zaman pasta götürsünler!..

Toptan kurtuluş

Star gazetesinin başlığı: "Dünya Türklere emanet!"
Eyvah, kıyamet günü gelmek üzere!

Haşırt
Amerikalı askere çuval geçirmişiz
Eyvah, şimdi karşılığında onlar bize kim bilir neyi geçirecekler!..

LAF OLA...

Geleceğimizi güvenceye almak istiyorsak eğer, duygu ve inanç sömürüsü yapıp, bizden semirenlerden uzak duralım!

Uzun yıllar sonra, karşınıza çıkanları değil, çıkmasını düşündüklerinizi hayal edin!

İnsanoğlu evlatları arasında sevgisini dağıtırken adil olmalı, terazinin kefeleri eşit olmalıdır!

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Bir varmış bir yokmuş - 28.08.2015
>> Bir varmış bir yokmuş - 28.08.2015
>>  UTANMAZLAR... - 14.08.2015
>>  Günah almayın - 06.08.2015
>> Biraz utanma - 27.07.2015
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar