26.05.2015 / 10:40

Ahmed KAYMAK

Necefli Maşrapa

Yazdıkça bir yerlere bulaşıp birilerine sataşıyoruz ya da öyle algılanıyor, ne yazacağımı şaşırdım. Hadi bugün spor yazayım;

- Evet, sayın seyirciler maç olan hızıyla sürüyor, şimdi ak takım korner atışı kullanıyor. Oktay ın ceza sahasına ortasında Recebin sağdan sert kafa vuruşunda kaleci Kemal sol alt doksana giden topu güçlükle çıkarıyor.

Seyirciler sahaya önce bulgur paketleri atıyor dışarıdan getirdikleri kömür parçalarını taş misali atıyorlar daha sonra sahaya iniyorlar.

Aynı anda çekiç atma müsabakasındaki çekicin çivisi çıkıp sahaya düşüyor. Seyirciler patriotlarla karşılık verirken, bir atletin attığı cirit jokey tam birinci gelecekken ona isabet ve tüm ganyanı pert ediyor.

Karateciler kovalarken yüz metre engelli koşucuları kaçıyor ayrıca nerden geldiği belli olmayan eli palalı adamlarla eskrimciler kılıç kalkan oynamakta.

Uzatmalar oynanırken maçın bin beş yüz elli beşinci dakikası ama Amerikalı hakemin maçı bitirmeye hiç niyeti yok . Tabi spor bilgisi kısıtlı olunca ancak bu kadar yazılabilir.

O zaman bizde belgesel anlatırız;
- Ayılar maymunlar Afrika’daki zebralar çiçekler açarken uçan eşekarıları dur burası da olmadı. ne yazalım ne yazalım hah tamam.

Buldum galiba…

Yaz deyince, yaz geliyor olsa şöyle havalar ısınmış sıcaklıklar artmış deniz karpuz kabuğu plastik poşet dolmuş, bir karış pislik tutmuş.

Aman karpuz kabuğu deyince aklınıza kötü şeyler gelmesin, Olmuyor ya, bir türlü olmuyor her şeyin çivisi çıkmış. Dilin kemiği yok gene başa bela.

Sustuklarımızdan da sorumluyuz ama şu seçim yasakları arifesinde ne yazsak? Ne yazsak?

- Evreka, evreka buldum galiba, yetişti imdadıma Necefli maşrapa.

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar