28.04.2015 / 16:56

Ahmed KAYMAK

LOBİCİLİK VE TÜRK LOKUMU

10 Milyonluk Yunanistan ın (Rum) lobisi, 5Milyonluk Yahudilerin Yahudi lobisi ve 9 Milyonluk Ermenilerin ABD de olsun diğer senatolar da olsun bir lobisi bulunur. Dünya artık lobi savaşları dev ve çok uluslu şirketlerin menfaatleri doğrultusunda yönetilmekte. Bu tarz ulusal ilişkileri ve çıkarlarınızı kontrol edip o doğrultuda hareket etmezseniz, bir para babası Gorge Soros, bir Microsoft, bir Shell kadar söz sahibi olamazsınız.

Ortadoğu satrancında afalladığımız gibi, devler liginde de kaybedersiniz. Öncelikle daima uyanık, tüm Dünya konjonktürünü takip eden ve dinamik hariciyemiz olmalıdır.
Bakın kilometrelerce uzaktan Meksika da senato Ermeniler Hocalı da soykırım yaptı diye karar çıkarttı. Acaba biz bunu neden yapamayız? Taa Mısırdaki bir hatun kadar önemi yok mudur yanı başımızda katledilen Azerilerin. Az ötede Suriye de kaçmayıp vatanını savunan Türkmenlerin de mi bir kıymeti harbiye si yok. Peki Çin deki Uygur kardeşlerimize ne diyelim? Hani şöyle bir dümenden kınayıversek çok mu?

Türki cumhuriyetler SSCB nin dağılmasından sonra ne yapacağını bilemez ve başsız kalmışlardır. O kadar Türk nüfusunun bir lobisi yoktur. Kızdığımız hatta çok yanlışları olan beş para etmez bir Arap birliği falan da vardır. Fakat asla bir Türk birliği yoktur. Aynı ırk aynı dil aynı geçmişe sahibiz ama asla bir ortak paydada birleşip 3 – 5 milyonluk lobiler kadar söz sahibi değiliz ve batının çıkarları olmasa esami miz okunmaz.

Adama dayalı siyaset endeksimiz ve bu geri kafalılığımız hala devam eder. Ben çok iyi hatırlarım Bir sürü Demirelci vardı. Onun devri geçince herkes Evrenci oldu. Sonrasında Özalcılar türedi. Ardından Erbakancılar. Bu iş böyle olacağına Milli bir devlet politikamız olsa Ali de gelse Veli de gelse değişmese ve planlamamızı uzun vadede yapsak. Lidere bir şey olduğunda apışıp kalmasak ( Ecevitin sağlığı örneğinde olduğu gibi)

Aslında Türkiye kendi tanıtımına milyonlar, milyarlar harcayan bir ülke. Kendi havayolu reklamında trilyonluk futbolcuları oynatır. Yurtdışında bir sürü Türk derneklerine paralar verilir tanıtım için. Filmler, afişler, etkinlikler daha bir sürü şey sonuç; Çoğu Dünyalı çok az insan bizi bilir, hemen “Asya da bir ülke mi?” Yahut “ Afrika da bir yer mi?” Diye sorar, bizde kendimize değil onlara ve cahilliklerine kızarız.

Sizce bilgisayar dili neden Türkçe karakterleri tanımaz? Cevap; Microsoft firması Tüm Dünyadan kendilerine bir heyet gönderilmesi istenir.Tüm Dünya dilleri ve yazı karakterlerinin Bilgisayar diline dahil edilmesi için. Uganda dan, urdu dillerince konuşan, yazan insanlara kadar, her ülkeden heyet gider, Hatta Çin den Japonya dan yazısı en zor olan dillerden heyetler gider. Tüm dünyada küçücük ülkelerin dillerini bile bilgisayar tanır bize geldi mi (Lütfen Türkçe karakter kullanmayın) diye yazar Telefonumuz, bilgisayarımız.
Peki ne olmuştur acaba? Ne olacak Türk heyeti her zamanki gibi işi bilmeyenler ve gezmeye gidenlerden seçilmiştir.
İşte bizim Yurtdışında tanıtacak ciddi bir kurumumuz yok. Dahası bir Türk lobimiz yok. Dünyada kimsenin de Türk lobisinden çekincesi yoktur. Bir Ermeni bir Yahudi lobisi olmaz bizimkisi.

Ha şimdi bizimkilerin hakkını yemeyelim biz Türklerinde Bir haremi İkincisi Kebap üçüncüsü Türkish Delight yani Türk lokumunu tanırlar. Evet galiba giden heyetler e göre bu işler lokum.
Hepinize lokum gibi günler dileğimle tatlı kalın.

 
YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • esmez 2015-04-28 23:15:52

    memleketi yönetenler bu memlektin menfaatleri için değil ermeni yahudi ve diğer azınlıkların hakları için çalışıyorlar onun için güçlü bir türk lobisi yok

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar