03.01.2017 / 11:12

Ahmed KAYMAK

İslam, Noel ve Terör

Çift kutuplu Dünya ABD-SSCB yani doğu - batı bloğu soğuk savaşını bitirince yeni düşman üretme sürecine girdi.

 Doğal kaynakları aömürülecek ki bunun başında petrol gelir, azalmaya bitmeye yüz tutunca en çok dinin gönderildiği arı kovanı ortadoğuya çomak sokulur.
Artık aranan kan bulunmuş ve 11 eylül can simidi olmuştur.

Önce Hollywood tarafından ve ardından da bilgisayar oyunlarında kötü karakterler hep ortadoğulu veya arap tiplemelerindedir.Böyle bir algı oluşumunun ardından. Sıra terörü İslamla bağdaştırmaya gelir.

“Haksız yere bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir.” Hadis-i Şerif
İslama göre haşere dahi olsa yakarak öldürmek men edilmiştir.

Ayrıca can alıp vermek Allaha mahsustur.
Gerçek böyleyken;
“ Allahu Ekber” diyerek kafa kesmeler, canlı bombalar, tüm bunlar vahşi batı senaryoları değilmidir?
Yahu oyunu anlamak için eldeki silahlara ve üreticilerine bakıldığında yani yaldızı kazıyınca gerçek tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmakta

Sahi bu arada haçlı seferlerini hatırlayınız şimdi yaşananlar bir post modern haçlı seferi değilmidir?
Gelelim yılbaşına noele, gregoryen takvim hata ve yanılması enaz (10.8)sn olan takvimdir yılbaşıyla tek alakası o dönemin Papa sı tarafından yaptırılmasıdır. Yılbaşı denilen şey bu takvimin ilk günüdür. Noel aslında bu takvimin 25 aralığa denk gelen günüdür. Noeldir bu Hristiyanların bayramıdır ama sadece bir kısmının diğer bir kısmının Noel günü ise 6 Ocaktır .. Bunun nedeni de mezhep çekişmesidir Ortodoks mezhebinin bazı toplulukları örneğin Ermeniler Gregoriyen takviminin Katolik Papa tarafından yaptırılmasından dolayı bu takvimi reddederler ve Jull Sezar tarafından yaptırılan Julyen takvimini kullanırlar buda Pagan takvimidir yani Hıristiyanlık öncesi bir takvimdir Temmuz ayının adı da Sezar'ın ön adından gelir.

Ortodokslar çok tanrılı dinlere inanan özde Katoliklerin ataları olan Roma takvimini kullanmayı Katolik takvimini kullanmaya tercih etmişlerdir bu da ayrı bir paradokstur.
Kısacası Ortodokslar Noeli 6 Ocakta, Katolikler 25 Aralıkta kutlarlar bu dini bir gelenektir. Buradan her iki mezhebinde yılbaşını Noel olarak kutlamadığını görüyoruz dahası Noelde bir ortak gün yok.

Gelelim bize, biz sap ile samanı her konuda olduğu gibi bu konuda da karıştırmış bir toplumuz bir kısmımız, yılbaşını Hristiyan kutlaması görürken diğer kısmımız, yılbaşını Noel gibi kutluyor, bir kısmımızda bunu yeni yıla giriş şöleni görüyor. Kısacası bu konuda da sıkıntılıyız.

Çam ve hindi işine gelirsek. Çam ve ağaç süsleme işi Kuzeyden gelen Asya kavimlerinden, Şamanizm ve Tengri inancına sahip topluluklardan Avrupa'ya geçmiş, zamanla gelenek olmuştur ve kazanılmış bir Noel geleneğidir.

Tıpkı Anadolu'da ağaçları çaputlarla süsleyip dilek tuttuğumuz gibi. Hindiye gelince hindi Hz İsa'nın adını bilmediği hayatı boyunca görmediği bir canlıdır, dahası İsa'dan 1550 yıl sonra Amerika kıt'asının keşfi ile Avrupa'ya gelmiştir. Hindide de durum budur.İsteyen kutlar isteyen kutlamaz.
İslam bu duruma “Sizin dininiz size benim dininim bana” der.

Elde silah kelle avcıları, acaba kimin ekmeğine yağ sürüyor bir kez daha düşünmelidirler.
Zaten elinizdeki silahlar ve stratejik destek kimin kuklası olduğunuzu ele vermiyor mu?

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar