23.09.2016 / 11:08

Ahmed KAYMAK

HAYAT TEPEBAŞI'NDA

“Hayat Tepebaşı'nda” sloganıyla; Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi örnek bir belediyecilik anlayışıyla hazine yardımı olmadan sanat ve estetik kokan bir Avrupa belediyesi görünümüyle karşımıza çıkar.

Belediye başkanı sayın Ahmet Ataç, dün yapılan basın toplantısında Baksan Küçük Sanayi Sitesi'nin artık şehir merkezinde kaldığı ve altyapısının çöktüğü için bunun Satılmışoğlu Mahallesi rezerv alanına taşınması gerektiğini söyledi.

Bunun Organize sanayi ye ihanet olmadığını belirterek, Küçük sanayi sitesi olacağını çevreye zarar vermemesi için de mermerciler ve dökümcüler gibi çevreyi etkileyecek meslek guruplarının oraya gönderilmeyeceği ön tarafında "showroom", arka tarafta ise imalathanelerin olduğu modern bir "küçük sanayi bölgesi" olacağını belirtti.

“ Sarısu” kirlenir kaygısı taşıyanlara da arada hızlı tren hattı olduğundan ve 1,5 km mesafe olduğu için bunun mümkün olmadığını ayrıca her kuruluşun paket arıtma uygulayarak doğaya kirli atık salınmayacağını belirtti.

Ayrıca Muttalip sanayi bölgesinin de 2030 yılına kadar taşınacağı orada ise ticari ve imara açık olduğunu söyledi.

Büyükşehir belediye başkanı tarafından; “Satılmışoğlu Mahallesi Organize sanayi ye ihanettir” ifadesini hatalı bulduğunu belirtti.

Bu iki belediye arasında da sorun varmış gibi algılanmasını ve alınan kararın oy birliğiyle olduğunu ayrıca da bir polemiğe girmek istemediklerini söyledi.

Tepebaşılılar olarak sanatta ve kültürde gelişen Tepebaşı'nın, sanayide de gelişip iş imkanlarıyla bölgedeki küçük esnafın ticari faaliyetleri yeni fırsatlar ve olanaklar sağlaması açısından yeni yüzünü bekliyoruz.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar