Dr. Mithat TOSUN / Gündelik düşüncelerin ötesine yolculuk...

mithattosun@yahoo.de
03.07.2015 / 11:32

Dr. Mithat TOSUN / Gündelik düşüncelerin ötesine yolculuk...

Ayna ayna, söyle bana, Dünya’daki en akıllı kadın kim ?

Bugün Nobel ödüllü Christiane Nüsslein-Vollhard'la yapılmış bir röportaja rastladım ve buraya alıntıladım.

 AYNA KARŞISINDA ÇOK VAKİT GEÇİRMEYİN KIZLAR

1995 yılında tıp-fizyoloji dallarında genetik araştırmaları için nobel ödülü almış olan Christiane Nüsslein-Vollhard kadınların gerçek önceliklerini eleştirmiş.
Aslında kadınlar erkekler kadar iyi bilim yapabilecekleri kanıtladılar, kesinlikle entellektüel olarak erkeklerden geri değiller diyor. 2004 yılında genç kadın bilimcileri desteklemek amacıyla bir vakıf kurmuş. Eşinden ayrılmış ve çocuksuz 72 yaşında bir kadın.




Nobel ödüllü erkeklerin hanımlarının genelde çalışmadıklarını, ev ve çocuklarla tamamen kadınların ilgilendiğine ve bilim adamlarının kendilerini tamamen araştırmalarına verebildiklerini söylüyor. Oysa kadınların hem ev, hem çocuklarla ilgilenerek part time bilim insanlığı yaparak aynı başarıyı elde edebilmelerinin mümkün olmadığını söylüyor.
Yani başarıyı belirleyen faktörlerin arasında cinsel farklılıklardan ziyade kendilerini bir fikre ve işe ne kadar adayabildikleri ile ilgili gösterdikleri başarıları sayıyor.
Lise sondaki öğrencilerle yaptığı konuşma ve görüşmelerde erkek çocuklarının ileride zengin olmak, kızların ise iyi birini bulup evlenip, çoluğa çocuğa karışmak gibi hedeflerinin olduğunu saptamış. Kısa sürede bu eğilimler ve istekler herhalde değişmeyecektir diyor.




YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Esnek mesai konusu… - 28.07.2015
>> Tatil ve izin kasası - 27.07.2015
>> Sınır - 25.07.2015
>> Bizi gören, üç tarafımız denizle çevrili sanır… - 24.07.2015
>> Robot Otel - 23.07.2015
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar