A24.com.tr » medya » Yazar Emrah Serbes'in cezası belli oldu (Emrah Serbes kimdir?)

Yazar Emrah Serbes'in cezası belli oldu (Emrah Serbes kimdir?)

Yazar Emrah Serbes'in cezası belli oldu (Emrah Serbes kimdir?)

2017 yılında İzmir'de karıştığı trafik kazasında 3 kişinin ölümüne yol açan yazar Emrah Serbes hakkında karar verildi. İşte Emrah Serbes'e verilen ceza...

Yazar Emrah Serbes'in 22 Eylül 2017'de İzmir'in Torbalı ilçesinde karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazadan günler sonra suçunu itiraf eden Serbes, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Konuyla ilgili devam eden davada karar bugün açıklandı.

Mahkeme, Serbes'e 13 yıl 4 ay yıl hapis cezası verdi.

Serbes'in suçunu üstlenen arkadaşı Kenan Doğru ise 1 yıl hapisle cezalandırıldı.

Serbes hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerinin kim olduğunun belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül'de teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olarak tamamlayan Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. Yazarın ilk öykü kitabı olan “Erken Kaybedenler”, 2009'un Haziran ayında satışa sunuldu.

Bir dönem TV'de yayınlanan polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda “Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm” adlı sinema filminin de senaristliğini üstlendi.

Adının daha fazla duyulmasına vesile olan Behzat Ç senaristliği, onun farklı çevrelerce tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır.

Bir süre boyunca da OT dergisi için kısa hikayeler yazan Emrah Serbes, günümüzde aylık olarak çıkarılan ve yayımlanan KAFA dergisi için hikayelerini yayımlamaktadır.

KİTAPLARI

Metaforla Saadet Olmaz (2006)
Her Temas İz Bırakır (2006)
Son Hafriyat (2008)
Erken Kaybedenler (2009)
Hikayem Paramparça (2012)
Deliduman (2014)
Müptezeller (2016)

YORUMLAR
  1 Saniye sonrası hüsranla bitecek birbirinden ilginç 40 Fotoğraf
1 Saniye sonrası hüsranla bitecek birbirinden ilginç 40 Fotoğraf