A24.com.tr » eğitim » Yarın okullarda yoklama olacak mı? 19 ocak perşembe yoklama olur mu?

Yarın okullarda yoklama olacak mı? 19 ocak perşembe yoklama olur mu?

Yarın okullarda yoklama olacak mı? 19 ocak perşembe yoklama olur mu?

2016/2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bu hafta sona eriyor. Öğrencilerin en çok merak ettiği soru ise Yarın okullarda yoklama olacak mı? sorusu. İşte bu sorunun yanıt haberimizde

 Cuma günü karne almak için sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler perşembe günü yoklama alınıp alınmayacağını merak ediyor.

19 Ocak yarın Perşembe okulda yoklama alınır mı MEB son dakika açıklaması yapıldı

Milyonlarca öğrenci okulların kapanmasını bekliyor. 20 Ocak Cuma günü okullar kapanacak. Fakat öğrenciler yarın 19 Ocak Perşembe günü okullarda yoklama alınıp alınmayacağını merak ediyor. Peki 19 Ocak Perşembe günü okullarda yoklama alınacak mı? Yarın okullar yarım gün mü?

YARIN OKULLARDA YOKLAMA ALINACAK MI? 19 OCAK

20 Ocak Cuma günü 2016/2017 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor. Karne almak için sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler perşembe günü ders olmayacağını düşündükleri için okula gelmemeyi düşünüyorlar. Ancak akıllarındaki soru ''yarın yoklama alınacak mı?'' Bu sorunun cevabını arayan öğrenciler için kısa bir bilgi vereceğiz. Karne basım işlemleri genellikle Çarşamba günü biter. Fakat bu dönem içinde yapacağınız devamsızlık ikinci döneme de yansıtılabilir.

MEB GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

15 TATİL NE ZAMAN?

2016-2017 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin bakanlıkça hazırlanıp illere gönderilen genelgeye göre, yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2017'de yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat'ta başlayacak, 9 Haziran 2017'de sona erecek.

15 TATİL ERTELENDİ Mİ?

Her yıl okulların farklı tarihlerde başlaması nedeniyle kapanış tarihlerinde gösterilen değişiklik, bu yıl da geçtiğimiz seneye göre bu tarihin 1 hafta farketmesine neden olacak. Bu yıl Öğrencilerin tarihini merak ettiği 15 tatil, 16 gün olacak. Geçtiğimiz yıl gündeme gelen sömestr tatilinin 30 gün olacağı konusu, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yalanlanmıştı. Aynı durum bu yıl da geçerliliğini sürdürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan iş takviminde okulların ne zaman kapanacağı bilgisine yer verildi. 2016/2017 eğitim-öğretim sezonuna 19 Eylül Pazartesi günü başlayan öğrenciler, bu sezonun yarıyıl tatiline 20 Ocak Cuma günü başlayacak. Toplam 16 gün sürecek tatil, 06 Şubat Pazartesi günü okulların açılması ile son bulacak

15 TATİL İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, karnedeki notların öğrencilerin değil, geçen dönem gösterilen performansın değerlendirmesi olduğunu belirtti.

Güngör, AA muhabirine, cuma günü başlayacak sömestir tatiliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tatilin, yoğun ve verimli geçen dönemin ardından, dinlenme ve eğlenme açısından çok değerli bir süre olduğuna değinen Güngör, ara tatilin ayrıca ikinci dönem için planlanan hedefler üzerine düşünmek için bir fırsat olduğunu vurguladı.

"Karnedeki notlar öğrencilerin değil, geçen dönem içerisinde gösterilen performansın değerlendirmesidir." ifadesini kullanan Güngör, bu değerlendirmenin, gelecek dönemdeki çalışmalara ışık tutacağına işaret etti.

Güngör, öğrencilere "Tatil süresince dinlenme ve eğlenme kadar sosyal etkinliklere de zaman ayırmanız, hem eğlenmeye hem de öğrenmeye imkan sağlayacaktır." dedi.

Anne babalara da tavsiyelerde bulunan Güngör, şunları kaydetti:

"Tatil, aile üyelerinin dönem boyunca fırsat bulamadıkları birçok şeyi paylaşabilmesi ve özellikle çocuklarınızla her zamankinden daha fazla vakit geçirmeniz açısından kıymetlidir. Bu zaman dilimini, birlikte planlanan kitap okuma saatleri, kültürel etkinlikler, sportif faaliyetler ve akraba ziyaretleriyle değerlendirerek, çocuklarınızın sosyalleşmesine, toplum içinde var olabilme çabalarına katkıda bulunabilirsiniz."

YORUMLAR
  Süper kahramanların kostümsüz halleri
Süper kahramanların kostümsüz halleri