A24.com.tr » teknoloji » WhatsApp nasıl koruma altına alınır?

WhatsApp nasıl koruma altına alınır?

WhatsApp nasıl koruma altına alınır?

Sosyal medya devi Facebook, bünyesine kattığı dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni bir güncelleme getirdi. Buna göre WhatsApp'taki bilgiler Facebook'a verilebilecek.

WhatsApp'ta geçtiğimiz günlerde bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemenin, kişi bilgilerinin Facebook'la paylaşılacağı için yapıldığı açıklanmıştı. WhatsApp'ın bu güncelleme için yaptığı açıklama şu şekilde:

“Facebook'un size daha iyi bir reklam ve ürün deneyimi sunabilmesi için, WhatsApp hesap bilginizi Facebook ile paylaşın.”

Yani WhatsApp size kısaca şunu söylüyor: “Ben sizin hesap bilgilerinizi ve sohbetlerinizi Facebook ile paylaşacağım. Böylece karşınıza sizi ilgilendiren ve ilgi duyduğunuz reklamlar getirilecek.”

Tabi bu uygulamanın sadece reklamla kalacağı da aşikar. Paylaşılacak platformun Facebook olması ise son derece doğal. Bildiğimiz üzere yaklaşık 2,5 sene önce Facebook, WhatsApp'ı toplamda 19 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Gel gelelim bu bilgileri istersek paylaşmayabiliyoruz. Bunun için yapmak gereken çok basit bir işlem var:

WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Hesap bilgilerimi paylaşma

En altta bulunan kısımda hesap bilgilerimi paylaş bölümündeki onay kaldırıyoruz. Böylece istediğimiz takdirde hesap bilgilerimiz ve sohbetlerimiz Facebook ile paylaşılmıyor. 

YORUMLAR
  Ünlüler referandum oylarını kullandı
Ünlüler referandum oylarını kullandı