A24.com.tr » dünya » Uyuşturucu tacirleri Michael Jackson'ı 'Eşkıya' yaptılar!

Uyuşturucu tacirleri Michael Jackson'ı 'Eşkıya' yaptılar!

Uyuşturucu tacirleri Michael Jackson'ı 'Eşkıya' yaptılar!

Michael Jackson'ın, 'They Don't Care About Us' adlı şarkısının klibini çektiği Rio de Janeiro'daki heykeline uzun namlulu silah asanları yakalamak için polis ekipleri harekete geçti.

 Michael Jackson bu dünyadan göçtü gitti ama bu sefer de heykeline musallat oldular.

Brezilya'nın karnavallarıyla ünlü kenti Rio de Janerio'da, uyuşturucu çeteleri, 'Pop'un Kralı' ABD'li şarkıcı Michael Jackson'ın kentte bulunan heykelinin omzuna yarı otomatik suikast tüfeği astı.

​Fotoğrafın 'haydutlar' tarafından çekildiğini söyleyen polis, şüphelilerin tespit edildiğini ve yakalanmaları için yakında operasyon başlatılacağını duyurdu.

Fotoğraf, Rio'nun, uyuşturucu çetelerinin kontrolünde olan 'favela'lardan (Rio'da uyuşturucu çetelerinin kontrolünde olan gecekondu mahallelerinin genel adı) biri olan Santa Marta'da çekildi.

Jackson, 1996 yılında 'They Don't Care About Us' adlı şarkısının klibini burada çekmiş, heykel, ölümünden bir yıl sonra, 2010 yılında sanatçının anısına konulmuştu.

Favelalar, 2010 yılına kadar yüksek suç ve şiddet oranlarıyla ve polisin giremediği dar sokaklarıyla biliniyordu Daha sonra Rio polisi, bölgelerin kontrolünü yeniden ele geçirmek ve bölgeyi suç çetelerinin elinden alıp turistik hale getirmek üzere bir dizi politika geliştirmişti. 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde, favelaların kontrolü yeniden çetelerin eline geçmişti.

YORUMLAR
  Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...
Damarlarımızı temizleyerek kan akışını kolaylaştıracak 10 gıda ürünü...