A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (7 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

    ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   3. ULUSAL ÇOCUK KONGRESİ
          Yer: Türkiye Barolar Birliği

     »   7. BOLLUK BEREKET FESTİVALİ
          Yer: Gar Sanat Galerisi

     »   FESİH/İŞ İLİŞKİLERİNİN SONLANMASI VE İŞTEN ÇIKIŞLARDA İK UYGULAMALARI ZİRVESİ
          Yer: City Center Hotel

    TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - Uluslararası Sivil Havacılık Günü.

    »   OLAYLAR - 1999: Düzce, Türkiye'nin 81. ili oldu.

    »   DOĞUMLAR - 1933: Oktay Ekşi, Türk gazeteci.

     »   VEFATLAR - 1956: Reşat Nuri Güntekin, Türk romancı, öykücü ve oyun yazarı (d. 1889)
 
    ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   TEKNOSER - Teknoser’in yeni Genel Müdür’ü Ozan İnan oldu.

     »   MAPFRE SİGORTA - Eylül 2018 tarihinden bu yana şirkette COO (Chief Operating Officer) görevini yürüten Stefan Jensen, 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere MAPFRE Sigorta’nın yeni Genel Müdürü olarak atandı.
 
     İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   TURKCELL & ÇİN KALKINMA BANKASI - Turkcell, altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere Çin Kalkınma Bankası’yla 8 yıl vadeli bir krediye ilişkin mutabakat anlaşması imzaladı.

     »   RAMADA HOTEL & GAGARİN İSTANBUL - Ramada Hotel & Suites By Wyndham Istanbul Merter’in yeni ajansı olan Gagarin İstanbul, işbirliği kapsamında, markanın çizgi altı, çizgi üstü ve sosyal medyadaki tüm iletişim çalışmalarını üstlenecek.

     »   ADUS OTOMOTİV & CANYAŞ İLETİŞİM - Finans, otomotiv ve endüstriyel mimari alanlarında faaliyet gösteren Kutay Grup ve çatısı altındaki Adus Otomotiv, stratejik iletişim, sosyal medya ve halkla ilişkiler çalışmaları yönetimi danışmanlığı için Canyaş İletişim’i tercih etti.

    ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   ÇALIK GRUBU - BTK - Çalık Grubu'nun Arnavutluk'taki bankası Banka Kombetare Tregtare (BKT) The Banker dergisi tarafından Arnavutluk'ta Yılın Bankası ödülüne layık görüldü.

     »   TOFAŞ - Tofaş'ın geliştirdiği bilgi ve iletişim teknolojileri çözümleri, ICMG Architecture (Küresel Dijital Mimaride Mükemmeliyet Ödülleri) tarafından iki farklı kategoride birinci oldu.

     »   İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI - İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), dünyanın önde gelen havacılık organizasyonlarından biri olan Asya Pasifik Havacılık Merkezi (CAPA) tarafından havacılık sektörüne küresel ölçekte yaptığı büyük katkılar ve yıl içerisinde 30 milyonu aşan yolcu sayısıyla "Yılın En İyi Havalimanı" ödülüne layık görüldü.

          MEDYA DÜNYASI

     »   MİLLİYET GAZETESİ & KANAL D - Demirören Medya, Green Park Merter’de gerçekleşen Favori Lezzetler ödül töreninde, Yılın Magazin Eki’ kategorisinde Milliyet Cadde ödülün sahibi oldu. ‘Yılın Ana Haber Sunucusu’ kategorisinde ise ödülü Sunucu Buket Aydın kazandı.‘Yılın Magazin Programı’ Kanal D’nin ‘Magazin D’ olurken, sunucusu Dilay Korkmaz da ‘Yılın Kadın Program Sunucusu’ seçildi. Milliyet Gazetesi muhabiri Emrah Akçaay ise, ‘Yılın Magazin Gazetecileri’ kategorisinde ödül aldı.

    YENİ PROGRAM

     »   NTV -  “İyilikler daha da büyüsün, yayılsın ve hepimize dokunsun” mottosuyla yayına hazırlanan "İyi Hikayeler" 8 Aralık Pazar 18.15’te NTV’de başlıyor.

    DİĞER

 ​    »   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ (TGC) -  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu son dönemde yaşanan vahşi kadın cinayetlerinin haberleştirilmesinde ciddi sorunlar olduğuna dikkat çekti. Haberleri yazarken, sayfaları tasarlarken cinayet aletinin öne çıkarılmasının ve kurbanlarla özdeşleştirilmesinin, katilin değil, kurbanın fotoğraflarının kullanılmasının olayı pornografik hale getirdiği uyarısı yapıldı.

     »   HATAY GAZETECİLER CEMİYETİ (HGC) - Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde (HGC) bugün olağan kongre gerçekleştiriliyor. HGC binasında saat 12.00’de başlayacak kongrede, üyeler yeni başkan ve yeni yönetimini belirleyecek.

YORUMLAR
  Gülşen Bubikoğlu'nun son hali büyük beğeni aldı
Gülşen Bubikoğlu'nun son hali büyük beğeni aldı