A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Aralık 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (30 Aralık 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   TÜBİTAK VE TÜBA BİLİM ÖDÜLLERİ 
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi

     »   İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ YENİ YIL KONSERİ
          Yer: Zorlu PSM Ana Tiyatro - Turkcell Sahnesi

     »   RESSAMLAR ÇALIŞMA GRUBU - "YENİ YILA MERHABA" RESİM SERGİSİ
          Yer: Tayyare Kültür Merkezi

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1990: Türkiye İnsan Hakları Vakfı kuruldu.

    »   DOĞUMLAR - 1851: Asa Griggs Candler, Amerikalı meşrubat üreticisi (Coca-Cola'yı geliştiren) (ö. 1929)

     »   VEFATLAR - 1974: Ali Muhittin Hacı Bekir, Türk spor adamı ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı (d. 1891)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   HENKEL -  Huobi Türk Türkiye Genel Müdürü'nü Alphan Göğüş olarak duyurdu.

MEDYA DÜNYASI

     »   TRT & ANADOLU AJANSI (AA) & (İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulunda Gazeteci Ceyhun Özer, oy birliği ile başkan seçildi. Yapılan genel kurul toplantısında, Başkan Yardımcılığına TRT Temsilcisi Osman Bakır ve Basın Yayın Müdürü Bahadır Odabaşı, yönetim kuruluna İHA temsilcisi Neriman Çelebi, Anadolu Ajansı AA temsilcisi Yusuf Tunur ile Emrah Çil getirilirken, eski Başkan Şahin Özer ise onursal başkanlığa getirildi.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   ERİCSSON & MİCROSOFT - Ericsson ve Microsoft, yeni nesil bağlı otomobiller alanında işbirliği yapıyor.

     »   GLOBAL PORTS HOLDİNG - Karadağ'da iştiraki Global Ports Holding'in işlettiği Port of Adria Limanı'nda 5 MWe (6MWp) kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali kuruyor.

     »   VODAFONE BUSİNESS & DECATHLON - Vodafone Business, Avrupa'nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon'un Türkiye'de açtığı en büyük ve tamamen dijital mağazasının teknolojik altyapısını kurdu.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   YAPI KREDİ LEASİNG - Yapı Kredi Leasing, dünyanın önde gelen finans ve iş dünyası dergisi Global Banking & Finance Review tarafından düzenlenen Global Banking & Finance Awards 2019’da Türkiye’nin En İyi Leasing Şirketi seçildi.

     »   ANADOLU SİGORTA - Anadolu Sigorta, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende sigorta sektöründe 2018 yılında gerçekleştirdiği hizmet ihracatı ile "Finans, Sigorta ve Diğer Mali Hizmetler" kategorisinde ödüle layık görüldü.

MEDYA DÜNYASI

    »   ANADOLU AJANSI (AA) & DEMİRÖREN HABER AJANSI (DHA) & TRT - Sakarya'da gerçekleştirilen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF),ulusal ve uluslararası yarışma töreninde motosiklet sporuna katkılarından dolayı Anadolu Ajansı'nın (AA) yanı sıra İhlas Haber Ajansı,Demirören Haber Ajansı ve TRT'ye "Medya Ödülü" verildi.

VEFAT

    »   KANAL D - Posta Gazetesi Magazin Müdürü ve Kanal D Magazin Programı sunucusu Müge Dağıstanlı'nın babası Güngör Abdullah Dağıstanlı, Antalya'da evinde düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.
 
DİĞER

    »   MADAME FIGARO - Madame Figaro dergisi genel yayın yönetmeni Esra Aysan’ın karanlığa karşı savaşan 4. kuvvet medyanın Jedı’ları olarak tanımladığı 5 gazeteci kadın, bugün sayılarının 5 değil 500’ler olduğunu ve birer sembol olarak seçilmekten mutlu olduklarını belirtti.Aysan’ın umut veren projesi çerçevesinde bir araya gelen kadın gazeteciler, “Güç seninle olsun” dedi.

YORUMLAR
  Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü
Giza Piramidi'nin sırrı çözüldü