A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (3 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (3 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (3 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   BEYKOZ TARIM ÇALIŞTAYI
          Yer: Polonezköy Park Hotel

     »   TÜRKİYE'DE LAİKLİK MÜCADELESİ PANELİ
          Yer: Gaziemir AKM Sahnesi

     »   TIBBİ MALZEMELER ÜRÜN TAKİP SİSTEMİ VE ELEKTRONİK ARŞİVLEME BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
          Yer: Kocaeli Ticaret Odası

TARİHTE BUGÜN

    »   ÖNEMLİ GÜNLER - 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu.

    »   OLAYLAR - 1950: Türk-Amerikan Kadınlar Derneği kuruldu.

    »   DOĞUMLAR - 1944: Mehmet Türker, Türk gazeteci ve yazar (ö. 2017)

     »   VEFATLAR - 1979: Conrad Hilton, Amerikalı iş adamı ve Hilton Otelleri'nin kurucusu (d. 1887) / 2005: Sabahattin Ezer, Türk gazeteci ve Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu Başkanı (d. 1921)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   TÜSEV - Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri Tevfik Başak Ersen görevini Rana Kotan’a devretti. 

     »   FORD OTOSAN - Ford Otosan'da emekliliği nedeniyle görevden ayrılan Toplam Kalite Direktörü Bülent Akdoğan'ın yerine Oya Başak Akyol atandı.

     »   TÜRK TRAKTÖR - Türk Traktör'ün Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Erenler Fabrika Direktörü olarak görev yapan Onur Vural atandı.

     »   BORUSAN - Borusan Grubu’nda 28 yıldır farklı görevlerde bulunan Erkan Kafadar, 1 Ocak 2020 itibari ile Grubun yeni CEO’su oldu.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   YASİN GLOBAL GROUP - Yasin Global Group, Ocak 2020 itibariyle The Medya dijital pazarlama ajansını kurarak, kurumların online itibarına güç katmayı hedefliyor.

     »   XIAOMI - Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi sektörde artan rekabet sebebiyle önümüzdeki beş yılda yapay zeka ve 5G teknolojilerine 50 milyar yuandan (7.18 milyar dolar) fazla yatırım yapacak.   

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   TOTAL - Türkiye’nin lider akaryakıt şirketlerinden Total İstasyonları, İstanbul B.Ş. Şehit Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Medya ve PR Alanı öğrencileri tarafından üçüncü kez düzenlenen 2019 Ulusal Medya ve PR Ödülleri’nde, “İki Elin Enerjisi Güzel” projesi ile Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü kazandı.

MEDYA DÜNYASI

    »   TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ (TYB) - Türkiye Yazarlar Birliğince Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığına “Yayıncılık Kamu Ödülü “ ve “Hayat Ağacı Eserine: Kültür Ödülü” verildi.

    »   ŞEHİR KÜLTÜR SANAT DERGİSİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin "Şehir Kültür Sanat" dergisi, Türkiye Yazarlar Birliğince yılın dergisi seçildi.

DİĞER

    »   BASIN KONSEYİ - Basın Konseyi, geride bıraktığımız 2019 yılında medyada yaşananlar, ifade ve basın özgürlüğü ihlalleri ve 2020 yılı beklentileri konusunda basın toplantısı düzenledi.

    »   FOOD SEKTÖR DERGİSİ - Food Sektör Dergisi 20. yılını kutluyor. Derginin bu yılki ilk sayısının (Ocak-Şubat) 10 Ocak 2020 de baskıya gireceği bildirildi.

YORUMLAR
  En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...
En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...