A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (20 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (20 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (20 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI'NIN 45. YILDÖNÜMÜ
Yer: Ulus Atatürk Heykeli Önü

» BURAK GÜNAYDIN İLE VİDEO VE FİLMDE RENK DÜZENLEME
Yer: Canon Deneyim Merkezi

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1974: Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs'a hava indirme ve çıkarma harekatına başladı. / 1969: Tarihte ilk kez insanlı bir uzay aracı Ay'a ulaştı. Apollo 11 Ay yüzeyine indi. Astronot Neil Armstrong Ay'a ilk ayak basan insan oldu.

» DOĞUMLAR - 1942: Aysan Sümercan, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu.

» VEFATLAR - 2009: Vedat Okyar, Eski Beşiktaş başkanı ve Beşiktaş kaptanı (d.1945)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» STFA GRUP - STFA Grup CEO'luğunu ve İnşaat Grubu Genel Müdürlüğü'nü yürüten Aslan Uzun, kariyer değişikliği kararı alarak bu görevinden ayrıldı.

» BMW - Otomobil, motosiklet, motor ve bisiklet üreticisi BMW, CEO'luk görevine, 16 Ağustos'tan itibaren başlamak üzere Oliver Zipse'i atayacağını duyurdu.

MEDYA DÜNYASI

» RS FM - RS FM'de Zafer Arapkirli, Yavuz Oğhan, Akif Beki ve İsmail Saymaz'ın görevlerine son verildi.

» FOX TV - Fox Ankara Haber Merkezi'nde kanalın kuruluşundan itibaren görev yapan Cumhurbaşkanlığı muhabiri Umut Yertutan, Fox Ana Haber editörü Serdar Ertuğrul ve İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'in editörlüğünü yapan Necdet Yıldırım ile yollar ayrıldı.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» PUCK GLOBAL - Puck Global Türkiye’nin ilk çocuk reklam ajansını açtı.

» MİCROSOFT TÜRKİYE & YOUTHWORKS - Microsoft Türkiye’nin entegre yaratıcı reklam ajansı Youthworks oldu.

» KNAUF TÜRKİYE & BRANDWORKS İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI - Knauf Türkiye, kurumsal iletişim, lider iletişimi, kriz iletişimi ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarında hizmet almak üzere Brandworks İletişim Danışmanlığı ile anlaştı.

» YAŞAR TOPLULUĞU - Yaşar Topluluğu, 3. Köprü ve İstanbul Havalimanı bağlantı yollarına yakınlığıyla depolama ve lojistik açısından stratejik öneme sahip İstanbul Yaşar İş ve Lojistik Merkezi'ni Yaklaşık 25 milyon euroluk yatırımla hayata geçirdi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» FOUR SEASONS HOTEL İSTANBUL AT THE BOSPHORUS - Astay Gayrimenkul’un çatı şirketi Tay Group bünyesinde bulunan, Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, dünyadaki en iyi 10 Four Seasons otelinden biri oldu.

» PETKİM LİMANI - SOCAR Türkiye'ye ait Petkim Limanı; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Türk Standardları Enstitüsü tarafından yapılan denetimlerin ardından Yeşil Liman Sertifikasını dördüncü kez almaya hak kazandı.

» DİVAN GRUBU - Divan Grubu otelleri, turizm sektörünün sürdürülebilirlik konusunda farkındalığını ve konaklama tesislerinin çevreye duyarlı olma motivasyonlarını artırma amacıyla TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğiyle verilen Yeşillenen Oteller sertifikasına layık görüldü

MEDYA DÜNYASI

» İHLAS HABER AJANSI - Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin düzenlediği Meslekte Öne Çıkanlar Ödül Töreninde İhlas Haber Ajansı muhabiri Murat Seyman yerel medya ödülüne layık görüldü.

DİĞER

» TSYD - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından bu yıl 47. kez düzenlenen geleneksel TSYD Kupası, 6-9 Ağustos tarihlerinde yapılacak. 47. Folkart TSYD Ege Kupası'na İzmir'in köklü temsilcileri Altay, Altınordu, Karşıyaka ve Menemenspor katılacak.

» ERHAN ÇELİK - TRT’ye yapılan Karlov operasyonunda o dönemde TRT 1 Ana Haber Bülteni’ni sunan Erhan Çelik’in de gözaltı listesinde bulunduğu iddia edildi. Ancak Erhan Çelik bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Çelik, "İstanbul’da evimdeyim. Bırakın operasyonu ifadeye çağıran bile olmadı" ifadelerini kullandı.

» AA - NATO Karargahı'nda, Anadolu Ajansının (AA) Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz darbe girişimi fotoğrafları sergilendi. Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları Brüksel'deki NATO Karargahı'nın en büyük toplanma yeri olan Agora'da sergilendi.
 

YORUMLAR
  Kamufle olma konusunda devrim niteliğinde fotoğraflar!
Kamufle olma konusunda devrim niteliğinde fotoğraflar!