A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (2 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (2 Ocak 2020)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (2 Ocak 2020)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

 ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   ŞEHİR VE GÜVENLİK SEMPOZYUMU 
          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katılımıyla/Yer: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi

     »   TÜM YÖNLERİ İLE SARIKAMIŞ HAREKÂTI
          Yer: Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası

TARİHTE BUGÜN

    »   OLAYLAR - 1975: Türkiye Radyoları TRT1, TRT2 ve TRT3 adıyla, üç kanaldan yayın yapmaya başladı.

    »   DOĞUMLAR - 1943: Barış Manço, Türk müzisyen, besteci, şarkıcı (ö. 1999)

     »   VEFATLAR - 1980: Mustafa Nihat Özön, Türk yazın tarihçisi, yazar, eğitmen ve çevirmen (d. 1896)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
İŞ DÜNYASI

     »   DİVAN GRUBU -  Otel, restoran ve pastane zinciriyle hizmet veren Divan Grubu'nun yeni Genel Müdürü Murat Tomruk oldu.

     »   SANOFİ TÜRKİYE -  Sanofi Türkiye'nin Ülke Tedarik Zinciri Müdürü Murat Kıllı, Sanofi Almanya'nın Ticari Operasyonlar ve Gelir Yönetimi Direktörlüğü pozisyonuna atandı.

     »   HYUNDAI ASSAN -  Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü, markaya uzun yıllar hizmet eden Murat Berkel oldu.

MEDYA DÜNYASI

     »   CNN TÜRK - CNN Türk muhabiri İsmail Umut Arabacı görevinden ayrıldı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

     »   DİRİNLER DÖKÜM - Dirinler Döküm, Kınık Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yeni tesis kuracak.

     »   TURYAĞ - Turyağ, Balıkesir'deki üretim tesisine 6 milyon lira yatırım yaparak pilot tesis projesini hayata geçirdi.

     »   TUI & CLUB ASTERIA - Almanya'nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, Antalya-Belek'te yer alan Club Asteria'yı devralıyor.

     »   THY & BOEING - Türk Hava Yolları (THY), yere indirilen ve teslim edilmeyen Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili kayıpların belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda şirket ile anlaştığını açıkladı.

     »   ÜLKER - İSTANBUL GIDA DIŞ TİCARET A.Ş. - Ülker Bisküvi Sanayi (ULKER), yüzde 100 düzeyinde sahibi olduğu İstanbul Gıda Dış Ticaret AŞ'nin, toplam 20.250.000 adet hissesinin 20.249.999 adedini 77.000.000 Türk lirası bedel ile Mustafa Yaşar Serdengeçti'ye devretmeye karar verdi.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

     »   ANADOLU EFES - Anadolu Efes, Türk girişimcilerin etkilerini dünyaya yayma hedefiyle UNDP ve Impact Hub iş birliğinde desteklediği Accelerate 2030 programı ile 11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nden ödülle döndü.

MEDYA DÜNYASI

    »   ANADOLU AJANSI (AA) - Anadolu Ajansı AA'nın açıklanan Yılın Fotoğrafları" oylaması sonuçlarına göre, haber kategorisinde "Mehmetçik çocukların yüzünü güldürdü", yaşamda "Beyaz yürüyüş", sporda ise "Millilerden asker selamı" başlıklı fotoğraflar birinci oldu.

    »   TRT - Türkiye Yazarlar Birliği tarafından verilen "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri töreninde TRT'nin 3 programı ödüle layık görüldü.

VEFAT

    »   MİLLİYET GAZETESİ - Milliyet Gazetesi köşe yazarı Güneri Cıvaoğlu, kızkardeşi Ayla Molu'yu kaybetti.
 
DİĞER

    »   BLOOMBERG HT - Bloomberg HT, 10. yaşını kutluyor. Bloomberg HT, “Biz hep buradayız, 10 yıldır yanınızdayız!” sloganıyla 10. yaşına özel bir reklam filmi yayınladı.

    »   2019 TÜRK BASINI RAPORU - 20019 Türk basını raporuna göre basında işsizlik oranı yüzde 30 olarak belirlendi. Basın İlân Kurumu görev alanında 32’si yaygın, 10’u bölgesel, 642’si de yerel olmak üzere 684 gazete; valiliklerin görev alanında da 422 yerel gazete olmak üzere toplamda 1106 gazete yayın yapıyor. 2019’da 100 gazete ise kapandı.Gazetelerde 7 bin 593 gazeteci,15 binden fazla da dağıtım,baskı ve büro işçisi çalışıyor. Son 10 yılda işsiz kalan gazeteci sayısı ise 10 bini buldu.Cezaevlerinde 108 gazeteci tutuklu. Son beş yılda 3 bin 804 basın kartı iptal edildi.

YORUMLAR
  Saçınızın dökülmesine neden olan 10 hata
Saçınızın dökülmesine neden olan 10 hata