A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (19 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   BİRLEŞİK KRALLIK'TA EĞİTİM GÜNLERİ
Yer: Fairmont Quasar İstanbul

»   UYGULAMALI İNSAN KAYNAKLARI ANALİTİĞİ VE VERİMLİLİK YÖNETİMİ
Yer: DoubleTree by Hilton Esentepe

TARİHTE BUGÜN

»   OLAYLAR - 1934: Turhal Şeker Fabrikası açıldı.

»   DOĞUMLAR - 1976:  Nihat Sırdar, Türk Radyocu.

»   VEFATLAR - 1938: İsmail Müştak Mayakon, Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi (d. 1882)
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

»   TBF & İNG TÜRKİYE - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile ING Türkiye arasında 3 yıllık isim sponsorluğu anlaşması yapıldı. ING, 3 yıl boyunca Basketbol Süper Ligi'ne, All- Star maçına ve Play-off'lara ismini verecek.

»   WH SMİTH PLC & MARSHALL RETAİL GROUP - İngiliz perakendeci WH Smith Plc, hızla büyüyen bir segmentte genişleme amacıyla 400 milyon dolara Marshall Retail Group'u satın alarak ABD havalimanlarına ikinci büyük girişini yaptı.

»   MYNET - Mynet, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyadaki mobil oyun yapımcılarının oyunlarını küresel çapta başarıya ulaştırmak hedefiyle hyper-casual mobil oyun yayıncı stüdyosu ‘Funpac’i 5 milyon dolar ilk yatırımla kurdu. 

»   DYO & MSB - Savunma sanayiine yönelik ileri teknoloji ürünleri ile sektörde öne çıkan DYO; milli savunmada stratejik işbirliğine imza attı. DYO’nun imza attığı iyi niyet anlaşması uyarınca gerçekleştirilen stratejik işbirliğinde yerli üretimin artırılması, yerelde üretim yapan firmaların savunma sanayii ile olan işbirliklerini güçlendirmesi hedefleniyor.

»   AKARE İLETİŞİM YÖNETİMİ & GÜLTAŞ GRANİT MERMER - AKare İletişim Yönetimi, yeni iş birliği kapsamında, doğal taş ve akrilik malzemeleri ile öne çıkan; mutfak ve banyo tezgahları başta olmak üzere restoran, banka, iş yerleri gibi yaşam alanlarına dekorasyon hizmeti veren Gültaş Granit Mermer’e dijital mecra yönetimi ve dijital pazarlama iletişimi yönetimi alanlarında hizmet verecek.

MEDYA DÜNYASI

»   BASIN İLAN KURUMU (BİK) & DOĞU ANADOLU KALKINMA AJANSI (DAKA) - Van’ın yerel gazetelerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve Basın İlan Kurumu (BİK) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğiyle düzenlenen “İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” eğitim seminerinin sonunda gazetecilere sertifakaları verildi.

ÖDÜL / BAŞARI

MEDYA DÜNYASI

»   GAZETE DUVAR - Gazete Duvar muhabir Murat Güreş, “Domlar: Dün Suriye’nin bugün dünyanın ötekileri” başlıklı haberiyle Eşitlik Forumu tarafından düzenlenen “Hak Temelli Habercilik Yarışması”nda ödül kazandı.

VEFAT

»   NURİ PAKDİL - Edebiyat dergisi kurucusu ve yazarı  Nuri Pakdil vefat etti.

DİĞER

»   AKŞAM GAZETESİ - Akşam Gazetesi yazarı Markar Esayan’ın mide kanseri olduğu öğrenildi.

»   MEDYA-İŞ SENDİKASI & TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU & KONYA GAZETECİLER CEMİYETİ -   Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı ve Genel Sekreter Cemal Sonsay ile Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir'den oluşan heyet, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde görev yapan gazetecileri ziyaret etti.

YORUMLAR
  Mısırın faydaları
Mısırın faydaları