A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Temmuz 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (18 Temmuz 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

» MİLYONFEST İSTANBUL 2019
Yer: Milyon Beach Kilyos

» DECOBOSS- BATI KARADENİZ 3. YAPI, DEKORASYON VE MOBİLYA FUARI
Yer: Çaycuma Fuar Alanı

» 29.ULUSLARARASI AKÇAABAT MÜZİK VE HALK OYUNLARI FESTİVALİ/18-21 TEMMUZ
Yer: Akçaabat

TARİHTE BUGÜN

» OLAYLAR - 1920: İlk Meclisin milletvekilleri "Misak-ı Milli" andı içtiler. / 1932: Türkiye, Cemiyet-i Akvam'a, yani, Milletler Cemiyeti'ne 56. üye olarak kabul edildi.

» DOĞUMLAR - 1811: William Makepeace Thackeray, Vanity Fair adlı romanıyla bilinen Napolyon dönemi İngiliz romancısı. (ö.1863)

» VEFATLAR - 1965: Gazeteci ve yazar Refik Halit Karay. Eserleri arasında, "İstanbul'un iki yüzü", "Bugünün Saraylısı", "Guguklu Saat" yer alıyor. (d. 1888)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

» TEMSA - Türkiye'nin önde gelen otobüs üreticilerinden TEMSA'nın Yönetim Kurulu Temsilcisi ve CEO pozisyonuna Aslan Uzun atandı.

» UNİVERSAL ROBOTS - Universal Robots’un Türkiye ve MEA Ülke Müdürlüğü’nü Kandan Özgür Gök üstlendi.

» AMGEN - İlaç sektöründe 16 yılı aşkın deneyime sahip olan Amgen Satış ve Pazarlama Direktörü Uğur Günaydın, Amgen Rusya ve CIS Bölgesi Genel Müdürü oldu.

» DANONE - Danone Türkiye'de 2004'ten bu yana görev yapan Gamze Çuhadaroğlu, "Danone Bitkisel Bazlı Ürünler Global Kıdemli Başkan Yardımcısı" olarak Danone Global Yönetiminde görev alacak.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

» AVVA & MULLENLOWE İSTANBUL - Moda ve erkek giyim markası AVVA’nın yeni ajansını seçmek için açtığı konkurun galibi
MullenLowe İstanbul oldu.

» THY & İGA HAVALİMANI AKARYAKIT HİZMETLERİ - Türk Hava Yolları (THY), İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri Anonim
Şirketi'ne, sermaye artırımı suretiyle yüzde 25 hissedar olunması ile ilgili görüşmelere başlandığını duyurdu.

» TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş - Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (Tüpraş), ortakları arasında yer aldığı 'BiZeolCat' Ar-Ge projesinin, Avrupa'nın önemli araştırma ve inovasyon programlarından Horizon 2020 Programının 'Endüstriyel Sürdürülebilirlik' çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

MEDYA DÜNYASI

» ST ENDÜSTRİ RADYO - 105.8 frekansından yaklaşık 6 aydır İstanbul’da karasal yayın yapan ST Endüstri Radyo, İzmir’de 102.8 ve Bursa’da 106.7 frekanslarından da yayına başladı.

ÖDÜL / BAŞARI

İŞ DÜNYASI

» SCHNEİDER ELECTRİC - Schneider Electric, Gartner'ın 2019 Avrupa Tedarik Zinciri En İyi 15 Listesinde bu yıl iki sıra yükselerek üçüncü sırada yer aldı.

» AKBANK - Akbank, Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney'nin "Awards for Excellence 2019 - Mükemmellik Ödülleri 2019" ödül töreninde "Dünyanın En İyi Dijital Bankası" seçildi.

MEDYA DÜNYASI

» İLKHABER - Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi tarafından düzenlenen ‘Ekrem Acarçelik Spor Başarı Ödülleri’nde
İlkhaber Gazetesi spor sayfa düzeni dalında ödüle layık görüldü.

DİĞER

» AYD - Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) Başkanı Sinan Burhan, yazılı bir açıklama yaparak “ gazetecilere uygulanan tüm
akreditasyonalar " iptal edilsin çağrısında bulundu.

» HRANT DİNK - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin görülen ana davadan zamanaşımının dolması ihtimaliyle dosyaları ayrılan Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 9 sanık hakkında karar verildi.

» ÖZGÜR GÜNDEM - Özgür Gündem Gazetesi'nde Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve yazar Ahmet Nesin beraat etti. 

YORUMLAR
  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım