A24.com.tr » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Ekim 2019)

Türkiye'nin bugünkü ajandası (16 Ekim 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

     »   VI. ELEKTRİK TESİSAT ULUSAL KONGRE VE SERGİSİ
          Yer: MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi

     »   12. ULUSLARARASI BİLGİ GÜVENLİĞİ VE KRİPTOLOJİ KONFERANSI
          Yer: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

     »   EUROASİA INTERFRESH/SEBZE, MEYVE, AMBALAJ VE LOJİSTİK TEKNOLOJİLERİ FUARI
          Yer: Antalya Fuar Merkezi / ANFAŞ Antalya Expo Center

TARİHTE BUGÜN
     

»   ÖNEMLİ GÜNLER - Dünya Gıda Günü / Dünya Anestezi Günü.     
     
     »   OLAYLAR - 1924: Topkapı Sarayı müze olarak ziyarete açıldı.

    »   DOĞUMLAR - 1898: Othmar Pferschy, Cumhuriyet Türkiyesi' ni fotoğraflarıyla ilk kez çok yönlü olarak belgeleyen ve
          tanıtan Avusturyalı fotoğrafçı.
   
     »   VEFATLAR - 2017: Daphne Caruana Galizia, Maltalı gazeteci ve blogger (d. 1964)
 
ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
     
          İŞ DÜNYASI

     »   KOÇ HOLDİNG - Koç Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Dinçkök, görevinden ayrıldı.

     »   SENKRON GÜVENLİK - Senkron Güvenlik (SNKRN), istifa dilekçesini yönetime ileten Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karacanik'in görevinden ayrıldığını açıkladı. Karacanik'in görevden ayrılması ile boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Kurumsal Yönetim Komitesi'nin önerisi doğrultusunda, Suzan Baykal'ın atanmasına karar verildi.

          MEDYA DÜNYASI

     »   YURT GAZETESİ - Yurt gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu görevinden ayrıldı.
 
İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

          İŞ DÜNYASI

     »   UBER & CORNERSHOP - Uber, market alışverişlerinin teslimatını yapan Cornershop şirketini almak için anlaşma imzaladı. Satın alma 2020 yılında tamamlanacak.

     »   OTOKAR - Otokar şirketin ihracat faaliyetlerini takip etmek ve yurtdışı satışlarını artırmak amacıyla Kazakistan'da 25,000 dolar sermayeli şirket kurma kararı aldı.

     »   ALLİANZ TÜRKİYE- Allianz Türkiye'nin 30 milyon liralık yatırımla Türk-Alman Üniversitesi yerleşkesinde hayata geçirdiği Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

     »   SEİSO & YEO GROUP - Çatı ve arazi tipi güneş enerji santrallerinin yapımı konusunda 2008 yılından itibaren faaliyet gösteren SEİSO Enerji firması ile endüstriyel tesisler ve enerji santrallerinde komple elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan, uluslararası Elektrik ve Otomasyon müteahhitti YEO Group firması iş birliği sözleşmesini imzaladılar.

ÖDÜL / BAŞARI

          İŞ DÜNYASI

     »   OYAK RENAULT - Oyak Renault, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği PERYÖN tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen İnsana Değer Ödülleri'nde, insan kaynakları uygulamaları ile birinci oldu ve İnsana Değerde Liderlik ödülüne layık görüldü.

     »   AVİVASA - AvivaSA, dünyanın en prestijli uluslararası iş dünyası ödüllerinden "Stevie International Business Awards" tarafından 3 ayrı ödüle layık görüldü. "AvivaSA Mobil" ile "Finaıısal Servisler" kategorisinde ödül alan AvivaSA, çağrı merkezinde yürütülen "Müşteri Deneyimini İyileştirme Programı" ile "Yılın Müşteri Hizmetleri Departmanı" ödülünün de sahibi oldu.


          MEDYA DÜNYASI

     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - İHA Mardin muhabiri Beril Solmuşgül ve kameraman Murat Başal  terör yandaşlarına karşı mücadelesi ve dik duruşundan dolayı cesaret plaketi ile ödüllendirildi.
      
     »   İHLAS HABER AJANSI (İHA) - Türkiye geneli Amatör Spor Haftası etkinliklerinde, Isparta sporunun her branşında hizmet eden gazeteci Hasan Özbek ve günümüz spor faaliyetlerinde gündemi belirleyen İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri gazeteci Levent Doğan’a da plaket verildi.

     »   OSTİM RADYO & TR 6 TV & ZAFER GAZETESİ - Okulumu İstiyorum Derneği tarafından Yılın en iyileri ödülleri sahiplerini buldu. Ankara Gazeteciler  ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Uzun, Yönetim Kurulu üyelerinden Ostim Radyo’da ‘türkülerin anası’ olarak anılan radyocu Nazan Akat Albayrak, TR 6 Kanalı’nın İmtiyaz Sahibi Kalender Karakol ve Zafer Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Umut Karakülah olmak üzere 4 kişi ödüle layık görüldü.

     »   ALANYA GAZETECİLER CEMİYETİ (AGC) - Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 2018 Yılı Medya Başarı Ödülleri, Olive Garden’da düzenlenen görkemli törenle sahiplerine takdim edildi.

     »   GAZETE KARINCA - Gazete Karınca’dan Altan Sancar’ın “Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınları anlatıyor: Eğil’in 1915 ile değişen çehresi” başlıklı haberi Eşitlik Forumu’nca düzenlenen “Hak Temelli Habercilik Yarışması”nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
     

VEFAT
   

 »   CUMHURİYET GAZETESİ - Cumhuriyet gazetesi eski yazarlarından Orhan Birgit (92) vefat etti.

DİĞER
 

   »   ALTAN SANCAR - Barış Pınarı Harekatı'nı sınır hattından takip eden gazeteci Altan Sancar'ın akreditasyonu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından iptal edildi.

     »   ANADOLU AJANSI (AA) - Anadolu Ajansının düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2019'da ödül alan fotoğrafların yer aldığı sergi, 17 Ekim'de İstanbullularla buluşacak.

     »   ARDAN ZENTÜRK - Yazar ve Türk televizyonculuğu habercilerinden Ardan Zentürk Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) düzenlenecek olan Medya Söyleşisi’ne konuşmacı olarak katılacak. Söyleşi, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Gültekin Yıldız Salonu’nda 17 Ekim 2019  Perşembe günü saat 14.00’da gerçekleşecek.

YORUMLAR
  Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...
Rol aldıkları her dizi hayal kırıklığı yaratan 10 ünlü isim...