Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Türkiye Karadağ'ı son dakika golüyle geçti

A24.com.tr » spor » Türkiye Karadağ'ı son dakika golüyle geçti
Türkiye Karadağ'ı son dakika golüyle geçti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında Antalya'da karşılaştığı Karadağ'ı 1-0 mağlup etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 öncesinde Karadağ ile hazırlık maçı yaptı. Antalya Stadyumu’ndaki mücadele 1-0 Türkiye üstünlüğü ile son buldu.

Türkiye maça Volkan Babacan, Şener, Ahmet Çalık, Mehmet Topal, Caner, Ozan, Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Cenk 11’iyle başladı.

EMRE MOR UMUT VERDİ

Fatih Terim 18 yaşındaki Emre Mor’a ikinci yarıda ilk defa milli forma şansı verdi. Genç futbolcu hızlı bilek hareketleri ve çalımları ile yeteneğini gösterdi.

Uzun süredir takımdan uzak kalan Nuri Şahin ve Burak Yılmaz da ikinci yarıda şans buldu. İlk yarıda fırsat yaratamayan Türkiye, Volkan Babacan’ın 2 önemli kurtarışıyla geri düşmekten kurtuldu.

90+4 PİYANGOSU

İkinci yarıda ofansif olarak daha yaratıcı bir Türkiye vardı. Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu cömertçe harcadı. Ozan Tufan’la da önemli bir fırsattan yararlanamadık. 90+4’te Mehmet Topal sahneye çıktı. Kafa vuruşuyla topu filelere gönderen Topal maçın skorunu tayin etti.

MAÇTAKİ ÖNEMLİ ANLAR

4′ Millilerimiz top çeviriyorlar. Maç Türkiye’nin kontrolünde başladı.
9′ Ahmet Çalık’ın kritik müdahalesi önemli bir Karadağ akınını kesti. Maç ortada geçiyor.
11′ Karadağ’da Mladen Kascelan, 11. dakikada kenara geldi ve Türkiye maçıyla birlikte milli takım kariyerini noktaladı.
15′ Kalemizde büyük tehlike. Ahmet Çalık’ın kısa düşen pasında olası golü Volkan Babacan önledi.
35′ Fatos Beqiraj’ın şutunda Volkan Babacan iyi yer tuttu ve önemli bir pozisyonu engelledi.
45′ İlk yarı 0-0 berabere sona erdi.
50′ Fatos Beqiraj önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren 11 numaralı futbolcu Volkan Babacan engelini aşamadı.
60′ Türkiye Karadağ kalesine yüklenmeye başladı. Burak Yılmaz’ın aşırtması üstten auta gitti.
67′ Türkiye Ozan Tufan ile net bir pozisyondan faydalanamadı.
83′ Ahmet Çalık’ın kafa vuruşu üstten auta çıktı.
88′ Burak Yılmaz net bir pozisyondan yine faydalanamadı. Yıldız futbolcunun kaleye 2 metre mesafeden yaptığı vuruş üstten auta gitti.
90+4 Sönük geçen maçt sahneye Mehmet Topal çıktı. Soldan gelen ortada iyi pozisyon alan tecrübeli futbolcu. Kaydettiği golle maçın skorunu tayin etti. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler