A24.com.tr » yaşam » Türk Dışişleri: "Kudüs'te yaşananlardan endişe ediyoruz"

Türk Dışişleri: "Kudüs'te yaşananlardan endişe ediyoruz"

Türk Dışişleri: "Kudüs'te yaşananlardan endişe ediyoruz"

Kudüs'te yaşanan şiddet olaylarının son günlerde artış göstermesi üzerine açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, Cuma namazının engellenmesi ve şiddet olaylarından endişe ettiklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Kudüs’te yaşanan şiddet olaylarına ilişkin son dakika açıklaması... Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda İsrail polisi ve cemaat arasında çatışmalar yaşanmış, bir Filistinli hayatını kaybederken, 50 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Kudüs’te Harem-i Şerif'te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür.

Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve biran önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükûnetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir. 

YORUMLAR
  Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim
Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim